CHP'li Nurten Yontar, meme kanserine dikkat çekmek için peruğunu çıkardı

TBMM Genel Kurulu'nda CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na dikkat çekti. Yontar, konuşmasının sonunda peruğunu çıkardı. Yontar'ı Genel Kurul'da bulunan tüm vekiller ayakta alkış aldı. Genel Kurul'da öldürülen kadın ve çocuklar için bir dakikalık susma eylemi de gerçekleştirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 09.10.2024 - 09:23

İsrail'in Lübnan'ı işgal girişimi ve bölgede yaşanan gelişmelerin ele alındığı TBMM Genel Kurulu'ndaki kapalı oturumun ardından verilen birleşim açıldı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar ise Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na ilişkin gündem dışı konuşma yaptı.

CHP'li Yontar, konuşmasının sonunda "Yaşamak güzel fakat sağlıklı yaşamak ve yaş almak her şeyden daha güzel." diyerek peruğunu çıkardı ve maske taktı.

Genel Kurul'daki tüm milletvekilleri Yontar'ı ayakta alkışladı.
KADIN CİNAYETLERİ

Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, katledilen kadın ve çocuklar için susma eylemi yaptı.

Bir dakika boyunca konuşmayan Karaca, "Sözcükler susar, adalet susar ama hafızalar direnir. Sıla, Narin, Şeyda, Pelin, İkbal, Ayşenur ve katledilerek susturulan tüm kadınlar ve çocuklar için bir kadın Meclis Başkanvekili olarak tercihimi, bir dakikalık susmaktan yana kullandım, 'kadınlar yaşasın, çocuklar yaşasın' diyerek." ifadelerini kullandı.

Genel Kuruldaki bazı milletvekilleri Karaca'nın eylemine alkışlarla destek verdi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.