Ceza infaz sisteminde değişiklik | Tunç: 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ceza infaz sistemindeki değişikliklere ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek." dedi. Kamuoyundaki iyi hal indiriminin de rahatsızlık yarattığını dile getiren Tunç, "İyi hal ve denetimli serbestliği yeniden değerlendiriyoruz. İyi hal indirimi her suçta olmayacak." ifadelerini kullandı. Anayasa'da 3'üncü madde tartışmasına ilişkin de "Anayasamızın ilk 4 maddesiyle ilgili bir tartışma söz konusu olmaz." dedi. Türkiye'nin yeni bir anayasa ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekleyen Tunç, "İlk 4 maddenin tartışılmadan bir uzlaşma konusu kurarak yeni anayasa çabası var." ifadelerini kullandı.

Haberler ntv.com.tr 14.10.2024 - 14:53

Son dakika haberi! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Ceza infaz sistemi ile cezasızlık algının ortadan kalkacağını dile getiren Tunç, 2 yılın altında ceza alanların da cezaevine gireceğini açıkladı. 

Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Tunç, iyi hal indirimi ve denetimli serbestliği yeniden değerlendirdiklerini ifade etti.

Kamuoyunda tartışmalara neden olan Anayasa'nın ilk 3 maddesine ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Tunç, "Anayasamızın ilk 4 maddesiyle ilgili bir tartışma söz konusu olmaz." dedi.

Tunç'un açıklamaları şöyle:

CEZA İNFAZ SİSTEMİ DEĞİŞECEK 

Ceza adalet sistemimiz soruşturma, kovuşturma ve infazdan ibarettir. Ceza adalet sistemimizin caydırıcı olması lazım. 

Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ilgili hazırlığımız var. Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ilgili 1,5 yıldır çalışma var.

Bilim adamlarınından görüşler aldık. Vatandaşlarımızdan görüşler aldık.Şu ana kadar 45 bin görüş geldi. Bunları uzun toplantılarda çalıştaylarda değerlendirdik.

Ceza infaz sisteminde cezasızlık algısını değiştirecek düzenleme yapacağız.

Özellikle 2 yılın altındaki suçlar bakamından bu suçların yatarının olmaması kamuoyunda rahatsızlığa neden oluyor. 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek.

Kapasite sorununun cezasızlıkla alakası yok. Devlet onun tedbirlerini alır.

İYİ HAL İNDİRİMİ

İyi hal ve denetimli serbestliği yeniden değerlendiriyoruz. İyi hal indirimi her suçta olmayacak. Bununla ilgili alternatif çalışmalar yapıyoruz. Katalog suçlara yeni suç tipleri de eklenebilir. 

YENİ YARGI PAKETİ

Meclis'imizin gündemimizde. Genel Kurul aşamasında. Biz taslak çalışmalarında kendilerine katkılar sunduk. Pakette yargıyı hızlandırmaya yönelik gecikmeyi önleyecek suç ve suçluyma mücadele konusunda bazı hususlar var.

10. Yargı Paketi ile ilgili yargı teklifi yakında komisyona sunulacaktır. 

NARİN CİNAYETİ SORUŞTURMASI

Soruşturma titiz bir şekilde devam ediyor. Şu anda tutuklular var. Adli kontrollü şüpheliler var. Tespit edilen kamera görüntüleri oldu. TÜBİTAK'ta değerlendirmesi yapıldı. Yaklaşık 250'ye yakın kişinin ifadesi alındı. Geriye dönük HTS kayıtları incelendi. Daraltılmış baz çakışmasıyla çok önemli verilere ulaşıldı. Teknik çalışmaların son aşamasına gelindi. İddianame hazırlığı süreci başladı.

İddianame ortaya çıktığında Narin'in katillerinin kim olduğunu görecekler.

ANAYASA'DA 3. MADDE TARTIŞMASI

Anayasamızın ilk 4 maddesiyle ilgili bir tartışma söz konusu olmaz. Meclis Başkanımız da bunu ifade ettiler. Meclis Başkanımız kastının bu olmadığını gösterdi. İlk 4 maddenin tartışılmadan bir uzlaşma konusu kurarak yeni anayasa çabası var. Yeni anayasaya Türkiye'nin ihtiyacı vardır.

GEBZE BARINAĞINDAKİ ÖLÜMLER

Soruşturma başlatıldı. Kanuna aykırı uygulamalar varsa gerekli yaptırımlar gerçekleşir. Bu yasa hayvanları öldürme yasası olarak lanse edilmişti. Bu yasa hayvanları da yaşatma ve sokakları güvenli hale getirmek içindi.

EYLEM TOK VE OĞLUNUN İADE SÜRECİ

Duruşma devam ediyor. Oradaki süreci bekleyeceğiz. Oradaki savcının iade konusundaki görüşleri de ortada.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.