Carl Sagan kimdir, ne zaman, neden öldü? şte Carl Sagan'ın biyografisi

Gündemdeki haberler nedeniyle Carl Sagan ile ilgili araştırmalar başladı. Carl Sagan, Astrobiyolojinin öncülerindendir ve Dünya Dışı Akıllı Varlık Araştırması'nın (SETI) ilerlemesinde büyük katkıları olmuştur. Peki, Carl Sagan kimdir?

Haberler 21.03.2023 - 09:34

Amerikalı gökbilimci ve astrobiyolog Carl Edward Sagan, 9 Kasım 1934 tarihinde dünyaya geldi. Bilimin popülerleşmesi için yaptığı çalışmalarla da tanınır. Astrobiyolojinin öncülerindendir ve Dünya Dışı Akıllı Varlık Araştırması'nın (SETI) ilerlemesinde büyük katkıları olmuştur. Popüler bilim kitaplarıyla ve yazımında yer alıp sunduğu ödüllü televizyon dizisi Cosmos (Kozmos) ile dünya çapında tanınmıştır. Ayrıca, 1997 yılında aynı adla beyaz perdeye aktarılan Contact (Temas) romanının yazarıdır. Çalışmalarında her zaman bilimsel yöntemi savunmuştur. Alyuvarlar ile akyuvarların ortak atası olan ve kemik iliğinde üretilen kök hücreleri ile ilgili bir hastalık olan Myelodysplasia hastalığından dolayı yaşama veda etmiştir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.