Çanakkale Boğazı'nda tanker arızası: Boğaz çift yönlü trafiğe açıldı

Çanakkale Boğazı'ndan geçen Panama bayraklı akaryakıt tankeri makine arızası yaptı. Arıza nedeniyle kuzeyden güneye tek yönlü olarak geçici süreyle kapatılan gemi trafiği çift yönlü olarak tekrar açıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 22.06.2024 - 18:19

Malta'dan Kocaeli'ye giden 247 metre boyundaki Panama bayraklı "Paros" isimli akaryakıt tankerinin makineleri, Çanakkale Boğazı'ndan geçişinde Gelibolu açıklarında arızalandı.

Gemi kaptanının Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü'ne (VTS) bilgi vermesinin ardından arızaya müdahale edilmesi için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne (KEGM) ait "Kurtarma-4" ve "Kurtarma 16" römorkörleri yönlendirildi.

Boğazdan geçecek diğer gemilerin kaptanlarına ise telsiz anonsuyla uyarı yapıldı.

Arıza nedeniyle kuzeyden güneye tek yönlü olarak geçici süreyle kapatılan Çanakkale Boğazı yeniden çift yönlü olarak trafiğe açıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız