Beşiktaş'taki gece kulübü yangını davası 11 Kasım'a ertelendi

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınına ilişkin davanın duruşmasına devam edildi. Mahkeme, olay yerinde keşif yapılması için 21 Ekim tarihini belirlerken, duruşmayı 11 Kasım’a erteledi. Duruşmada, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Haberler Anadolu Ajansı 08.10.2024 - 21:40

Yangın sırasında gece kulübünde çalışan tanıklar, yangının kısa sürede büyüdüğünü ve yangın söndürme sistemlerinin mevcut olduğunu ancak güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığını belirttiler.

Tanıklardan biri, yangına tüple müdahale ettiklerini ancak başarılı olamadıklarını ifade etti.

Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, yangının çıktığı “Masquerade” isimli iş yerinde 29 kişinin yaşamını yitirdiği ve işletme sahipleri ile diğer sorumluların "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan yargılandığı belirtildi. Sanıkların 22 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.