Balıkesir Seçim Sonuçları - 31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçları
Balıkesir'de oyların yüzde 100'ü sayıldı. Kazanan aday ve sonuçlar şöyle;
Açılan Sandık: %100
CHP adayı Ahmet Akın - Yüzde 51.10
AK Parti adayı Yücel Yılmaz - Yüzde 40.54
31 Mart 2024 Balıkesir seçim sonuçları, Balıkesir ilçe ilçe seçim sonuçları, canlı seçim sonuçları ve hangi ilçede hangi partinin adayı önde gibi Balıkesir seçim gündemiyle ilgili tüm gelişmeler anlık ve canlı olarak secim.ntv.com.tr adresinde.
AHMET AKIN KİMDİR?
Ahmet Akın, Balıkesir’in Gönen ilçesinde 1973 yılında doğdu. Bahçeşehir Üniversitesinde siyaset, İngiltere'de dil eğitimi aldı, Beykent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden mezun oldu, Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkilerde yüksek lisans yaptı.
Enerji alanında faaliyet gösteren özel sektör kuruluşlarında genel müdür, uluslararası alanda faaliyet gösteren bazı holdinglerde üst yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürüttü.
CHP’nin adayı Ahmet Akın, 25, 26. ve 27. dönem Balıkesir Milletvekilliği yaptı. TBMM’de Dışişleri Komisyonu ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri, Sanayi, Ticaret, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeliklerinde bulundu.
2016-2020 yıllarında CHP Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yaptıktan sonra CHP 37. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi Üyeliğine seçilerek önce Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, sonra da Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
Akın, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Balıkesir ilçe ilçe seçim sonuçları:
Altıeylül Seçim Sonuçları
Ayvalık Seçim Sonuçları
Balya Seçim Sonuçları
Bandırma Seçim Sonuçları
Bigadiç Seçim Sonuçları
Burhaniye Seçim Sonuçları
Dursunbey Seçim Sonuçları
Edremit Seçim Sonuçları
Erdek Seçim Sonuçları
Gömeç Seçim Sonuçları
Gönen Seçim Sonuçları
Havran Seçim Sonuçları
İvrindi Seçim Sonuçları
Karesi Seçim Sonuçları
Kepsut Seçim Sonuçları
Manyas Seçim Sonuçları
Marmara Bölgesi Seçim Sonuçları
Savaştepe Seçim Sonuçları
Sındırgı Seçim Sonuçları
Susurluk Seçim Sonuçları
31 Mart 2024 Balıkesir Seçim Sonuçları Hangi Aday Önde?
Yücel Yılmaz Seçim Sonuçları
Turhan Çömez Seçim Sonuçları
Mahir Bakan Seçim Sonuçları
Ejder Onursal Seçim Sonuçları
Tanju Akçe Seçim Sonuçları
Mehmet Rauf Kocaman Seçim Sonuçları
Tuğhan Çağlayan Seçim Sonuçları
Ömür Yar Seçim Sonuçları
Mutlu Aksoy Seçim Sonuçları
Gizem Kurtyiğit Seçim Sonuçları
Arif Deniz Seçim Sonuçları
Ahmet Akın Seçim Sonuçları
Abdullah Levent Tüzel Seçim Sonuçları
Abdulhalim Koç Seçim Sonuçları
Mehmet Salih Dindarik Seçim Sonuçları
Eyüp Baş Seçim Sonuçları
Onur Yıldız Seçim Sonuçları
Emre Albayrak Seçim Sonuçları
Ahmet Akın Seçim Sonuçları
Şeref Kafa Seçim Sonuçları
Ramazan Şakşak Seçim Sonuçları
OY PUSULALARI NE RENK?
Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak.
BÜYÜKŞEHİR OLMAYAN İLLERDE NELER İÇİN OY VERİLECEK?
Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek.
ÖNCE HANGİ OYLAR SAYILACAK?
Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, diğer illerde, sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık, seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.
PARTİLERİN OY PUSULASINDAKİ YERLERİ
Seçime katılacak siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri kurayla belirlendi. Kuradaki sırayla oy pusulasında partiler şöyle sıralandı:
Millet Partisi 26, MHP 31, HÜDAPAR 20, Yeni Türkiye Partisi 17, Gelecek Partisi 16, Sol Parti 3, Hak ve Özgürlükler Partisi 21, Memleket Partisi 5, Aydınlık Demokrasi Partisi 30, Demokratik Sol Parti 7, Adalet Birlik Partisi 23, Emek Partisi 19, Halkın Kurtuluş Partisi 13, Güç Birliği Partisi 25, Milli Yol Partisi 27, AK Parti 1, Yeniden Refah Partisi 8, Zafer Partisi 12, CHP 18, Ocak Partisi 22, Vatan Partisi 35, Saadet Partisi 34, Anavatan Partisi 6, Türkiye İşçi Partisi 32, Bağımsız Türkiye Partisi 15, Anadolu Birliği Partisi 11, Genç Parti 29, Demokrat Parti 24, Adalet Partisi 28, Demokrasi ve Atılım Partisi 33, İYİ Parti 2, Büyük Birlik Partisi 4, Türkiye Komünist Partisi 10, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 9, Türkiye Komünist Hareketi 14.