Altın da merdiven altına düştü! Piyasa değeri 12 milyon lira değerinde

Mesin'de merdiven altı yöntemlerle ayarı ve gramajı düşürülmüş altın basıp piyasaya süren 8 şüpheli yakalandı. Polisin adreslerde yaptığı aramalarda piyasa değeri yaklaşık 12 milyon TL olan altın ele geçirildi.

Haberler DHA 17.09.2024 - 11:37

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merdiven altı yöntemlerle ayarı ve gramajı düşürülmüş altını basan ve bunları piyasaya süren şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında tespit edilen 14 adrese özel harekat polislerinin desteğinde baskın yapıldı.

Baskında, adreslerini imalathanelere dönüştürerek kendi ürettikleri kalıplarla ayarı ve gramajı düşürülmüş altın basan 8 şüpheli yakaladı.

Adreslerde yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 12 milyon TL olan, 1382 çeyrek ebatlı Cumhuriyet altını, 9 Ata altını, 70 yarım ebatlı Cumhuriyet altını, 109 tam ebatlı Cumhuriyet altını, bir adet 2,5 ebatlı (gremse) Cumhuriyet altını, 34 tam, yarım, çeyrek ve Ata altın yapımında kullanılan kalıp, bir hassas terazi, bir mikrometre, bir ısıtma makinesi, 2 baskı makinesi, bir eritme ocağı, 4 eritme potası, 3 ruhsatsız tabanca ve 141 adet 9x19 milimetre çapında fişek, altın ve bunların yapımında kullanılan makinalar ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için emniyete götürüldü.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.