Ahmet Zenbilci kimdir? AK Parti'den istifa eden Ahmet Zenbilci kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

Ahmet Zenbilci, sosyal medyada Türkiye siyasetini yakından takip eden vatandaşlar tarafından merak edilen isimler arasında yer almaya başladı. AK Parti Adana Milletvekili olan partisinden istifa eden Ahmet Zenbilci'nin hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler sorgulanıyor. Peki, Ahmet Zenbilci kimdir? AK Parti'den istifa eden Ahmet Zenbilci kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

Haberler 30.09.2024 - 16:05

Ahmet Zenbilci, 1 Ekim 1966 yılında Adana'nın Kozan ilçesinde dünyaya geldi. 27 ve 28. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet ve Kalkınma Partisi Adana milletvekilidir.

Adana İmam Hatip Lisesinden, sonrasında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisansını tamamladı.

Kültür Bakanlığı Adana İl Müdürlüğünde Memurluğa başlayarak, Müdür Yardımcılığı, İl Müdür Vekilliği yaptı. TBMM'de milletvekilliği danışmanlığı yaptı.

Yerel televizyon ve radyo'larda programlar, çeşitli gazete`lerde köşe yazarlığı yaptı. 2004-2009 yıllarında Sofulu, 2009-2014 Sarıçam belediye başkanı görevini yaptı.

Ahmet Zenbilci, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisansını tamamladı.

İngilizce ve Arapça bilmektedir, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.