40 bin servis aracı nerede?

İstanbul’daki selde, standartlara uymayan servis aracının içinde 7 kadının hayatını kaybetmesi, bu araçları gündeme getirdi.

Haberler NTV Haber 10.09.2009 - 21:46

İstanbul Bağcılar’da sel 7 kadının hayatına mal oldu. İşçi kadınları taşıyan servis aracı bir başka soruyu gündeme getirdi: Standartlara uygun mu?

İstanbul Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Halit Tayanç, "Tabii ki bu bir servis aracı değildir. Ruhsatına bakılması gerekir ve kesinlikle 'kapalı kasa kamyonet' yazacaktır" dedi.

Fabrikaların maliyet düşürmek için yük taşıdıkları araçlarla işçileri taşıdığı iddiaları ortaya atılırken, kadınların çalıştığı işletmenin patronu ile idari amiri tutuklandı.

'Korsan taşımacılık ne boyutlarda' sorusu da akıllara gelirken, oda başkanı Tayanç, "Büyükşehir Belediyesi’nin bize verdiği rakama göre İstanbul'da 60 bin servis aracı bulunuyor. Bize kayıtlı üyemiz 10 bin. Ortalama bir insanın iki tane aracı olmuş olsa 20 bin araç yapar. Geri kalan 40 bini nerede?" şeklinde konuştu.

Etkili bir denetim için diğer illerde olduğu gibi İstanbul'da da servislerin sayılarının belirlenmesi gerektiğini söyleyen tayanç, "Sayıları belirlenirse denetimi çok kolay olur. Belirli bir harf karakteri olabilir. Belli bir numara verilirse araca, o aracın ne iş yaptığı vatandaş, polis ve belediye zabıtası tarafından bilinir" ifadelerini kullandı.

Tayanç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin servis araçlarının sayısını belirlemekle yükümlü olduğunu da dile getirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.