KUMARDA DA İŞLİYOR
2015 yılında yapay zekâ alanındaki yatırımlarına başlayan Etiya, bir yıllık Ar-Ge çalışmaları sonucunda Türkiye’nin ilk yapay zekâ ürününü pazara sundu. Türkiye ile birlikte Arap ülkeleri ve Amerika pazarına da sunulacak olan ürün kendi kategorisinde dünyada da ilkler arasında yer alıyor.
MÜŞTERİ HİZMETLERİ İÇİN KULLANILIYOR
Etiya’nın yapay zekası, yazılı iletişimin yoğunlukla kullanıldığı müşteri hizmetleri ve çağrı merkezlerine yönelik olarak geliştirildi. Ürün Türkçe doğal dil işleme yeteneği ile müşterilerden dijital kanallar üzerinden gelen yazılı e-posta, mesaj ya da sosyal medya içeriklerini otomatik analiz ederek müşteriye anında cevap verebiliyor veya konunun en kısa sürede çözülerek müşteriye dönüş yapılabilmesi için konunun uzmanı müşteri temsilcisine yönlendirilebiliyor.
İLK PLANDA YÜZDE 40 TASARRUF SAĞLADI
Yapılan pilot denemelerde yapay zeka çözümünün, yazılı kanallarda müşteriye dönüş süresini yüzde 50’ye yakın kısalttığı, hızlı içerik anlama yeteneği ile de çağrı merkezlerinde yazılı iletişime ayrılan sürede yüzde 40 tasarruf sağladığı teyit edildi.
ASLAN DOĞAN: VERİMSİZLİĞİ BİTİRİYORUZ
Yapay zekânın yıkıcı bir inovasyon fırsatı sunduğuna dikkat çeken Etiya Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Aslan Doğan, konu hakkında şunları söyledi: “Teknolojideki değişimler, pazar ihtiyaçları ve değişen müşteri profili sürekli daha iyisini aramak, bir başka deyişle sürekli inovasyon felsefesini zorunlu kılıyor. Bizce önümüzdeki yıllarda en büyük fırsat bütün sektörler için oyunu değiştirecek olan ‘yapay zekâ’. Bu doğrultuda hedefimiz bütün uygulamalarımızı yapay zekâ ile güçlendirmek ve yeni yapay zekâ ürünleri ile müşterilerimizi bu teknoloji ile rekabet ortamında bir adım öne çıkarmak. Bu amaçla EtiyaSmart oluşumunu başlattık ve Silikon vadisindeki ofisimizde ilk yapay zekâ ürünümüzü çıkardık. Yapay zeka çözümümüzün müşteri hizmetleri alanında hem verimlilik hem de müşteri memnuniyeti açısından çığır açacağını düşünüyorum. Artık müşteri ve müşteri temsilcisi arasında yapay zekâ var. Zaman ve rutin işlerin yarattığı verimsizliğe son veriyoruz”