Cambridge merkezli şirket geçtiğimiz Çarşamba günü, yapay zeka ile ilgili teknolojiye olan talebin satışlarını artırdığını gösteren mali sonuçlar açıkladı.
Geçen haftaki kazanç açıklamasından bu yana Arm'ın hisseleri %98'den fazla arttı.
Arm 2016'da SoftBank'a satıldı ve geçen Eylül ayında yeniden halka arz edildi. Şirket tarafından tasarlanan çipler, dünya genelinde hemen hemen her akıllı telefonu güçlendiriyor.
Çip üreticisi Nvidia'nın yapay zeka çiplerine olan talebinin artması, şirketin hisselerinin geçen yıl üç katından fazla değer kazanmasına neden olmuştu.
Bu yapay zeka patlaması, Nvidia'nın dünya çapında en değerli halka açık şirketlerden biri haline gelmesine katkıda bulundu. Arm'ın teknolojisi doğrudan yapay zeka çalışmaları için kullanılmıyor ancak çip üreticileri, yapay zekaya özel çiplerini tamamlamak için bu teknolojiyi tercih ediyor.
Arm'ın müşterileri arasında Apple gibi tanınmış tüketici markalar da bulunuyor.
İlişkili Haberler
Arm Holdings, Birleşik Krallık merkezli bir şirkettir ve mobil cihazlar, IoT (nesnelerin interneti), tüketici elektroniği, endüstriyel ekipmanlar ve diğer birçok alanda kullanılan mikro işlemcilerin tasarımını sağlar.
ARM, özellikle ARM mimarisine dayanan işlemcileri geliştiren ve lisanslayan bir şirkettir. ARM işlemcileri, düşük güç tüketimi, yüksek performans, küçük boyut ve düşük maliyet gibi avantajlar sunar, bu nedenle birçok mobil cihazda, tabletlerde, akıllı telefonlarda ve diğer tüketici elektroniği ürünlerinde yaygın olarak kullanılırlar.
Arm, 1990 yılında Cambridge'de bir grup çip tasarımcısı tarafından kuruLAN Arm 2016 yılında Softbank tarafından satın alındı. Ancak 2022'de Nvidia'ya satmayı planladığı anlaşma dünya çapındaki düzenleyicilerin itirazlarıyla karşılaştı ve SoftBank, Arm'daki hisselerini Nasdaq borsasında satmaya karar verdi.
Bu durum, SoftBank için olumlu bir gelişme oldu, zira şirket diğer yatırımlarında zarar etmişti. SoftBank hala Arm'ın yaklaşık %90 hissesine sahip ve geçen hafta kendi hisseleri neredeyse %30 oranında değer kazandı.