Brezilya'da süren X yasaklarının ardından kullanıcılar Bluesky'a akın etti

Brezilya Yüksek Mahkemesi, X/Twitter'a ülkeye temsilci atamamasından dolayı erişim engeli getirildiğini ve VPN ile platforma erişenlere günlük yaklaşık 9 bin dolar ceza uygulanacağını duyurmuştu. Yasağın ardından 2,6 milyon yeni kullanıcı Bluesky'a geçtiği öğrenildi.

Haberler 08.09.2024 - 06:32

Elon Musk'ın sahibi olduğu X yani eski adıyla Twitter'ın Brezilya'da erişim engeli devam ediyor.

Brezilya Yüksek Mahkemesi Yargıcıo Alexandre de Moraes, ülkede yasağı süren X/Twitter'a VPN aracılığıyla erişmeye çalışan kullanıcılara günlük yaklaşık 9 bin dolarlık para cezası verileceğini de açıklamıştı.

Brezilyalı X kullanıcılarının platforma rakip olarak çıkış yapan Bluesky'a akın ettiği kaydedildi.

2,6 MİLYON YENİ KULLANICI 

Geçtiğimiz hafta, Brezilya'nın Musk'ın X'ini yasal temsilci atamadığı için yasaklamasından sadece 5 gün sonra Bluesky, sadece son birkaç gün içinde platforma 2.6 milyon yeni kullanıcının katıldığını duyurdu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.