'Tuz yiyerek de tedavi olabiliriz'

Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Coşkun Usta, "Yanlış tuz yiyerek hasta, doğru tuz yiyerek de tedavi oluruz. Bu nedenle bütün yararlı tuzları içeren ve işlemden geçmemiş deniz veya kaya tuzu tüketmeliyiz" dedi.

Haberler Anadolu Ajansı 03.01.2016 - 13:46 Son Güncelleme : 03.01.2016 - 23:09

Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, tıpta tuzların tedavi amaçlı kullanıldığını belirterek, işlemden geçmemiş deniz ve kaya tuzunun depresyona, kalp ve damar sağlığına iyi geldiğini bildirdi.

Usta, hücrelerin sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve klor gibi önemli elementleri kullanarak, fonksiyonlarını yerine getirdiğini söyledi.

Bu elementlerin vücuda tuzlar sayesinde alındığını anlatan Usta, piyasada bulunan rafine tuzların, yalnızca sodyum klorür içerdiğini, oysa doğada sodyum klorürün tek başına bulunmadığını ifade etti.

Prof. Dr. Usta, denizler ve kayalarda bulunan tuz türlerinin işlemlerden geçirilerek sodyum klorür elde edildiğini belirterek, "Kaygan olsun diye de alüminyum ekleyerek insanoğlu için zararlı hale getirilir. Anlayacağınız yanlış tuz yiyerek hasta, doğru tuz yiyerek de tedavi oluruz. Bu nedenle bütün yararlı tuzları içeren ve işlemden geçmemiş deniz veya kaya tuzu tüketmeliyiz" dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.