Vücudun yaklaşık yüzde 75’inin su olduğunu suyun sağlıklı beslenmede çok önemli bir payı bulunduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, limon, elma, salatalık dilimi, nane veya çubuk tarçın eklemek gibi yöntemler suya aroma kattığını söyledi.
Sade suyu az içenlerin tüketimlerini bu şekilde arttırabiliyorlarsa fayda sağlamış olacaklarını vurgulayan Örnek, “Bitkiler taze olduğundan hücreler parçalanmadığı için hücre içi bileşenlerin suya geçmesi mümkün değildir. Bu bakımdan kesilme yüzeylerinde parçalanmış hücrelerin içerikleri suya geçerek aroma ve biraz etki sağlayabilir” açıklamasında bulundu.
SADECE AROMALI SU İÇMENİN BİR ZARARI YOK
Sadece aromalı su içiyor olmanın herhangi bir zararı olmadığını söyleyen Örnek, “Kişi suyu nasıl içmekten keyif alıyorsa o şekilde içebilir. Şekerli, asidik veya hazır renklendirilmiş tozlar eklenmediği sürece istenen miktarda aromalı su tüketilebilir. Fakat suyun içine konulan sebze meyvenin çok iyi yıkanmış olması ve şeker/ şekerli gıda eklenmemesi gerekiyor. Günde toplam su ihtiyacı kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 8- 10 bardak” şeklinde konuştu.
LİMONLU SU TEK BAŞINA ZAYIFLATMAZ
Kilo vermek için beslenme ve sporun önemli olduğunu belirten Tuba Örnek, “Limonlu su tek başına zayıflatmaz. C vitamini içeriği yüksek olan limonun ancak egzersiz ve sağlıklı diyet yapan kişilerde zayıflamaya yardımcı olduğu bazı çalışmalarda görülmüştür” dedi.