İzmir’de yaşayan 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı’ya, nadir görülen Juvenil Myelomonositik Lösemi (JMML) tanısı konuldu. Hastanede tedavi altına alınan minik Öykü, hayata tutunabilmek için ilik bağışı bekliyor.
Juvenil miyelomonositik lösemi (JMML) erken çocukluk çağında görülen, çocukluk çağı lösemilerinin bir türü. Görülme oranı yüzde 2 olan hastalığın tedavisi ise kemik iliği nakli.
Kritik olan konu şu ki; Türkiye’ nin 81 milyonluk nüfusunda sadece ilik donörü 240 bin ve ilik bankasından Öykü Arin için 300 binde 1 ihtimal ilik bulumabileceği bilgisi verildi. Bu sebeple bağışçı bulma kısmı ciddi anlamda kampanyanın büyümesi gerektiğini işaret ediyor.
HAYAT KURTARMAK İÇİN BAĞIŞ ŞART
Löseminin az görülen bu türünde sadece ilik nakli tedavisi yapılarak tedavi sağlanmaktadır.
Anne ve baba arasında akrabalık bulunmadığından ötürü, onlar veya akrabaları donör (ilik veren kişi) olarak değerlendirilememektedir.
Genel olarak Lösemi hastaları için herkes elini uzatmalı. Bir bahane bulmadan bu konuda hepimiz bir donör (ilik bağışlayan) olabilir ve hayatlar kurtarabiliriz.
Bunun için yapmamız gereken KIZILAY KAN MERKEZLERİNE başvuruda bulunmaktır.
Umut olmak için Kızılay’a bir tüp kan verilmesi yeterli. Tüm kan grupları donör olabiliyor.
18-50 yaş arası
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Türkiye´de ikamet eden
Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz, AIDS hastalıklarına yakalanmamış
Kanser tanısı veya tedavisi almamış
Kronik bir rahatsızlığı olmayan (sürekli ilaç almasını gerektiren bir durumu olmayan); herkes kök hücre bağışında bulunabilir.
İLİK NAKLİ BEKLEYENLERİN SESİ: NAZLI