İlişkili Haberler
Karambola olarak da bilinen yıldız meyvesi genellikle Endonezya, Filipinler ve Malezya civarında görülen bir meyve ağacı türüdür. Meyvesi Güneydoğu Asya, Güney Pasifik, Mikronezya ve Doğu Asya'nın bazı bölümlerinde sıklıkla tüketilir.
Yanlamasına kesildiği zaman yıldız şekli oluşur. Meyvenin tümü yenebilir. Yemek yapımında kullanılmakta olup konservesi ve meyve suyu da yapılmaktadır.
KARAMBOLANIN FAYDALARI NELERDİR?
Düşük kalorili olan yıldız meyvesi lif ve C vitamini açısından oldukça zengindir.
Henüz meyvenin tıbbi faydalarıyla ilgili yapılan araştırmalar tamamlanmış olmasa da hayvanlar üzerinde denenmeye başlanan bazı çalışmalarda kolesterole iyi geldiği gözlenmiştir.
KARAMBOLA NASIL TÜKETİLİR?
Meyveyi tüketmeden önce olgunlaşmış olduğundan emin olun. Olgun yıldız meyvesi, yalnızca yeşil ve sarı renklerde olur. İyice yıkanarak tüketilmelidir. Karambolayı yçlarını keserek, dilimleyin ve tohumlarını çıkararak yiyin.