Kakule bitkisi nerelerde kullanılır, faydaları nelerdir?

Uzak doğu mutfağının benzersiz lezzetlerinden biri olan Kakule bitkisinin insan sağlığına birden çok faydası vardır. Kakule bitkisi nedir ve nasıl insan sağlına faydası olur? Kullanım alanları neler? İşte, Kakule bitkisi hakkında bilinmeyenler...

Haberler ntv.com.tr 07.10.2020 - 10:27

Hindistan, Malezya ve Nepal gibi ülkelerde tüketilen kakule bitkisi, aslında zencefil ailesine mensuptur.

Tatlılarda ve yemeklerde baharat olarak kullanılan bitki çay olarak da içilebilir.

KAKULE BİTKİSİNİN KULLANIM ALANLARI

Kakule bitkisi öğütülerek kullanıldığında Türk kahvesine farklı bir lezzet katar. Kakuleli Türk kahvesinin yapım aşamasında makina yerine cezve kullanılması öneriliyor. Ayrıca toz halindeki kakule, kek yapımında da kullanılabilir.

KAKULENİN FAYDALARI NELERDİR?

İçindeki fosfor sayesinde mide asidini düzenleyen ve sindirimi kolaylaştıran kakulenin kadınların adet dönemindeki şiddetli sancıları azaltığı biliniyor. Ayrıca kakulenin rahatlatıcı özelliği nedeniyle psikolojik rahatsızlığı olan kişilere akşam yatmadan önce bir bardak kakule çayı içmeleri öneriliyor.

KAKULE ÇAYI NASIL YAPILIR?

- İlk önce kaynamış bir bardak suyun içerisine bir tatlı kaşığı kakule tozu atın.

- 10 dakika boyunca üstü kapalı şekilde demlemeye bırakın, daha sonra 
süzün.

- İçmeden son olarak da içine bir çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.