İlişkili Haberler
Hint ayvası yeşil, koni şeklinde pullu bir kabuğa sahip tropikal bir meyvedir. İçinin kremsi olmasıyla bilinen meyve soğuk servis edilir ve kaşıkla ynir. Muz, ananas gibi diğer tropikal meyvelere benzer bir tada sahiptir.
Lif, vitamin ve mineraller açısından zengin olan bu eşsiz meyve, bağışıklığı artırabilir, iltihapla savaşabilir ve göz ve kalp sağlığının da korunmasına yardımcı olur.
Bununla birlikte, hint ayvasının belirli kısımları, yüksek miktarlarda tüketildiğinde sinir sisteminize zarar verebilecek toksinler içerir.
HİNT AYVASININ FAYDALARI NELERDİR?
Hint ayvasının içinde ruh halini düzenleyen ve depresyonu önlemeye yardımcı olabilecek bir vitamin olan B6 vitamini bulunuyor.
Göz sağlığına da iyi gelen bu tropikal meyve, zayıf görme veya görme kaybına yol açabilecek durumlara karşı koruyan lutein salgılar.
Hint ayvası aynı zamanda sağlıklı tansiyon seviyelerini de destekleyen iki mineral olan magnezyum ve potasyum içerir.
HİNT AYVASI NASIL TÜKETİLİR?
Yumuşayıncaya kadar oda sıcaklığında saklanmalı, ardından üç güne kadar buzdolabında tutulmalıdır.
Hint ayvasını hazırlamak için, kabuğu ve tohumları çıkarıp atın, ardından meyveyi parçalara ayırın. Meyveyi ikiye böldükten sonra bir kaşıkla etli kısmını çıkararak muhallebi gibi soğutulmuş meyveyi yiyebilirsiniz.