İlişkili Haberler
Bununla birlikte uzmanlar, katılımcıların yaş ortalamasının 59 olduğunu ve çoğunun prediyabetli ve diyabetli siyahi kadınlardan oluştuğunu söyledi. Araştırma kapsamında 21 kadının yemek düzeni günün belirli saatleriyle kısıtlandı ve bu kadınlar kalorlerinin yüzde 80’ini öğleden sonra saat 1’den önce aldı.
YİYECEKLERİN NE ZAMAN YENİLDİĞİ DEĞİL, SAĞLIKLI OLMALARI ÖNEMLİ
Diğer 20 kişi ise 12 saatlik bir periyot içerisinde normal zamanlarda yemek yedi ve akşam 5'ten sonra günlük kalorilerinin yarısını tüketti. Katılımcıların tümünün, çalışma için sağlanan önceden hazırlanmış sağlıklı yemekleri yediği belirtilerek, araştıma boyunca ağırlıklarının ve tansiyonlarının ölçüldüğü kaydedildi.
Yapılan analizler, her iki gruptaki insanların ne zaman yediklerine bakılmaksızın kilo verdiklerini ve kan basınçlarının düştüğünü gösterdi. Ancak, araştırmacılar bunun tüketilen sağlıklı besinlerden kaynaklandığını ve diyetin etkisiyle gerçekleşmediğini vurguladı.
ERKEN SAATLERDE FAZLA KALORİ TÜKETENLERLE, NORMAL ÖĞÜNLERLE BESLENENLER ARASINDA FARK YOK
Araştırmanın yazarı Doktor Nisa Maruthur, “'Zaman kısıtlaması olan grubun daha fazla kilo vereceğini düşündük. Yine de bu olmadı. Gün içinde kalori alımı kısıtlandığında bunun vücudun enerji kullanımı ve depolama şeklini etkileyip etkilemediğini uzun zamandır merak ettik. Önceki çalışmaların çoğunda kalori miktarı kontrol edilmedi. Ancak, bulgularımız erken saatlerde yemek yemeyle elde edilen kalorinin, günün geri kalanında daha fazla harcandığına dair teoriyi desteklemiyor. Kalorilerinin çoğunu günün ilerleyen saatlerine göre daha erken tüketenler için kilo verme açısından herhangi bir fark görmedik. Kan basıncında da herhangi bir olumlu etkisine rastlamadık” ifadelerini kullandı.
Çalışmanın bulgularının, Amerikan Kalp Derneği'nin bu hafta sonu düzenlenecek olan yıllık bilimsel oturumunda sunulacağı aktarıldı.
"NEREDE BİR DİYET VARSA ARKASINDA BİR TÜCCAR VARDIR"