Taco nedir, nasıl yapılır? (Taco tarifi)
Meksika mutfağının en çok sevilen lezzeti Taco, birden farklı lezzet bileşenleriyle evde de yapılması çok kolay bir atıştırmalık. İşte ismini Meksika'ya özgü lavaşından alan Taco'nun çeşitli tarifleri...
Haberler ntv.com.tr 29.07.2020 - 11:30
-
Kıymalı Taco
Malzemeler:
- Kişi sayısı kadar taco
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- İstenilen yeşillikler
- 1 adet domates
- Acı sos
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz biber
- Kimyon
- Üzeri için ince rendelenmiş kaşar peyniri
-
-
Avokado soslu Tavuklu Taco
Malzemeler:
- Kişi sayısı kadar taco
- 500 gr kemiksiz tavuk but
- 2 adet avokado
- 1 adet soğan
- 1 adet limon
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Tavukları minik minik doğrayıp, sotelemeye başlayın. Üzerine tuz, karabiber ve kekik ekleyerek ocaktan alın. Avokadoları çatal ile ezin. İçerisine ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağı ekleyin. Tacoların içerisine önce avokadolu karışımı, ardından tavukları ekleyerek servis edin.
-
Karidesli Taco
Malzemeler:
- 6 adet taco
- 500 gr karides
- 6 dilim ananas
- 1 adet soğan
- Rende kırmızı lahana
- 1 kutu mısır
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Ekşi krema için:
- 1 paket krema
- 1 adet limon suyu
- Tuz
- Karabiber
Karidesler, sıvı yağ ile sotelenir. Üzerine tuz, karabiber eklenerek ocaktan alınır. Soğan ve ananaslar minik minik doğranır. Sosu için krema, limon suyu, tuz ve karabiber iyice çırpılır. Tacoların içine sırası ile lahana, soğan, ananas, mısır ve karidesler eklenir. En üste ekşi krema ilave edilerek servis edilir.
-