Sean Penn: Zelenski törende konuşturulmazsa aldığım Oscar'ları herkesin önünde eriteceğim

Amerikalı aktör Sean Penn, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin bu yılki Oscar Ödülleri töreninde konuşturulmaması halinde törenin boykot edilmesi gerektiğini söyleyerek, bugüne kadar aldığı Oscar ödüllerini herkesin önünde eriteceğini belirtti.

Haberler 27.03.2022 - 12:59 Son Güncelleme : 27.03.2022 - 16:54

  • 1

    Oscar ödüllü oyuncu Sean Penn, bu yılki Akademi Ödülleri'nde Ukrayna Başbakanı Volodimir Zelensk'nin konuşmasına imkan sunulmazsa sahip olduğu Oscar ödüllerini eriteceğini söyledi.

    Penn, CNN'e verdiği röportajda, Akademi'nin, Zelenski'ye, Ukrayna'nın mücadelesi hakkında konuşabileceği bir platform sunma yükümlülüğü olduğunu savundu.

    Türkiye'de 28 Mart'ın ilk saatlerinde, 03.00'te canlı yayımlanacak gösteride sunucu olarak yer alacak komedyen Amy Schumer de yakın zamanda Zelenski'nin konuşmasını istediğini ancak bunun organizatörler tarafından reddedildiğini söylemişti.

  • 2

    Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat düzenlemesinden hemen önce Ukrayna'ya giderek Zelenski'yle bizzat görüşen Penn, Oscar Ödülleri'ne yönelik görüşlerini aktardı. 

    61 yaşındaki aktör şu ifadeleri kullandı:

    "Akademi Ödülleri'nin Zelenski'nin hepimizle konuşması için fırsat tanımasından daha büyük bir şey olamaz."

    Zelenski'nin bu yılki Oscar Ödülleri töreninde konuşturulmaması halinde törenin boykot edilmesi gerektiğini belirten Penn, böyle bir durumda kendi ödüllerini herkesin önünde eriteceğini dile getirdi.

  • 3

    Ukrayna Devlet Başkanı'nı öne çıkarmama kararını "Hollywood tarihinin en ahlakdışı anı" diye tanımlayan Penn meslektaşlarından Oscar Ödülleri'ni boykot etmelerini istedi.

    Penn, "Akademi Ödülleri'nin (Zelenski'ye) hepimizle konuşma fırsatı vermekten başka yapabileceği daha büyük bir şey yok. Anladığım kadarıyla bunu yapmamak için bir karar verilmiş. Başkan Zelensk'nin bunu isteyip istemediği konusunda yorum yapacak kişi ben değilim" dedi.

  • 4

    Penn, Akademi'nin Ukrayna liderini desteklememe kararıyla ilgili şunları söyledi: 

    "Dilerim öyle bir şey olmaz. Sektörde, kendilerini çoğunluğun iyiliğinin temsilcileri olarak görüp, Ukrayna'daki liderle görüşmeme kararı alan kibirli insanlar olmaması için dua ediyorum. Bu yüzden, bunun olmayacağını umuyorum. Umarım, eğer öyle olursa (bütün katılımcılar) çekip gider."

    Penn ayrıca Zelenski'ye yönelik, "Ve bu arada o bu filmlerden anlayan ve bu alanda çok uzun ve başarılı kariyeri olan biri" dedi. 

    New York Post, Zelenski'nin Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'yle törende konuşmak için görüştüğünü bildirmişti. 

  • 5

    "ÖDÜLLERİ ERİTECEĞİM"

    Rusya'nın Ukrayna istilası hakkında belgesel çeken, Polonya ve Romanya'daki Ukraynalı mültecilere insani yardım sağlamak için çalışan Penn, eğer Zelenski katılmazsa büyük hayal kırıklığına uğrayacağını ve bugüne kadar aldığı Oscar ödüllerini herkesin önünde eriteceğini dile getirdi. 

    Penn, 2003 yapımı Gizemli Nehir (Mystic River) ve 2008 tarihli Milk'le En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülü'nü kazanmıştı. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.