Gaziantep'in 5 yemeğine daha coğrafi işaret tescili
Gaziantep'in geleneksel lezzetleri arasında yer alan alenazik, lebeniye çorbası, Antep doğrama, Antep yoğurtlu patates ve Antep süzek yapması, Türk Patent ve Marka Kurumu'nca (TPE) tescillendi. Kentin tescilli yemek sayısı, 55'e yükseldi.
Haberler 02.06.2021 - 10:47 Son Güncelleme : 02.06.2021 - 10:48
-
Gaziantep’in ait yöresel yemeklerinden olan alenazik, lebeniye çorbası, Antep doğrama, Antep yoğurtlu patates ve Antep süzek yapmasının, Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar ile Türk Patent ve Marka Kurumu'nca coğrafi işaret tescili yapıldı.
-
-
Böylece 55 coğrafi işaretli yemeği ile Gaziantep, 'Türkiye’nin en fazla tescilli ürüne sahip şehri' unvanını korudu.
-
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ile kentteki farklı kurumların yürüttüğü faaliyetler kapsamında, 47 ürünün tescili için çalışmaların da sürdüğü belirtildi.
-
-
Belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibariyle kökenin bulunduğu bir yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürün için alınan coğrafi işaret, ait oldukları yöreye has ürünlerin yurt içi ve yurt dışında ön plana çıkarılarak tanıtılmasına, ürün ile ilgili farkındalık oluşmasına katkı sağlıyor.
-
Ürüne olan talebin artması dolayısıyla istihdam artışını, kırsal kalkınmada önemli rol oynayan coğrafi işaret, yöresel ürünlerin katma değerinin artmasını sağlayarak ekonomiye destek oluyor.
-