Bugün kandil mi, ne kandili? 24 Şubat Berat Kandili mi? 2024 Diyanet kandil takvimi belli oldu

Kandil tarihleri, sosyal medya kullanıcıları tarafından sorgulanmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı yıl içerisindeki kandillerin tarihini resmi internet adresinden paylaşmıştı. Binlerce Müslüman ise "Bugün kandil mi, ne kandili?" sorusuna yantı aramaya başladı. Peki, bugün kandil mi, 24 Şubat ne kandili? İşte 2024 Diyanet kandil tarihleri.

Haberler 24.02.2024 - 10:12

  • 1
    Tüm İslam camiası tarafından heyecanla karşılanan üç aylar sürmeye devam ediyor. Üç ayların ikinci ayı yani Şaban ayında yer alan ilk kandil olan Miraç Kandili 6 Şubat'ta idrak edildi. 24 Şubat'ta ise Şaban ayı içerisindeki ikinci kandil idrak edilecek. Peki, yarın kandil mi, 24 Şubat ne kandili?
  • 2
    11 Ocak Perşembe akşamı Regaip Kandili idrak edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Vakit Hesaplama Bölümü'nün "vakithesaplama.diyanet.gov.tr" internet adresinde yer alan bilgiye göre, yılın üçüncü kandili olan Berat Kandili, bu yıl şubat ayına denk gelecek.
  • 3

    24 ŞUBAT NE KANDİLİ?

    Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili'nin 6 Şubat'ta idrak edildi. "Ramazanın müjdecisi" olan Berat Kandili 24 Şubat'ta idrak edilecek. Berat Kandili'nin ardından ise "on bir ayın sultanı" olarak tanımlanan Ramazan ayı 11 Mart'ta başlayacak.

    Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27. gecesi olan 5 Nisan'da idrak edilecek ve Müslümanlar 10 Nisan'da Ramazan Bayramı'nı karşılayacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız