TIR sürücülerinin Schengen çilesi: Vize başvuruları durduruldu mu?

Uluslararası taşımacılık yapan TIR şoförleri, vize başvurularının reddedilmesi ya da kısa süreli vize verilmesi nedeniyle maddi kayıp yaşadıklarını ifade etti. Bazı konsoloslukların vize başvurularını durdurduğunu ancak temmuz ayında tekrar açacağı iddia edildi.

Haberler Anadolu Ajansı 13.06.2024 - 15:12

  • 1

    Kapıkule Sınır Kapısı'nda basın açıklaması yapan bir grup TIR şoförü, Schengen vizesi alımında sorun yaşadıklarını belirtti.

    Şoförlerden Ufuk Kaya, vizesi biten ya da başvurusu reddedilen sürücülerin işsiz kaldığını iddia ederek, "Ben de son vize sürecinde 1,5 ay evdeydim. Vizemiz yok çalışamıyoruz. İthalat, ihracata alışmışız, yurt dışına gidip gelmeye. Bu her şeyi etkiliyor. Kapıdaki sıraları etkiliyor." dedi.

  • 2

    BİR HAFTADIR BEKLİYORLAR

    TIR şoförü Ali Tümer de vize başvurusu yapan çoğu şoförün ret cevabı aldığını dile getirdi.

    Sorunun çözülmesini isteyen Tümer, "Bir hafta bekliyoruz, taşıdığımız yük de bekliyor. Otele gidiyoruz otel de pahalı, mağduriyetler yaşıyoruz." diye konuştu.

  • 3

    Uluslararası hukuk uzmanı avukat Seda Yılmaz da Schengen vizesi sorunundan en çok lojistik sektörünün etkilendiğini belirtti.

    Şoförlerin vize başvurularının reddedilmesi veya kısa süreli vize verilmesinin firmaları zarara uğrattığını vurgulayan Yılmaz, bazı konsoloslukların vize başvurularını durdurduğunu ancak temmuz ayında tekrar açacağını ifade etti.

    Şoförlerin yeniden başvuru yapmak için uzun süre beklediğini söyleyen Yılmaz, firmaların sözleşmelerine vize sorunlarıyla ilgili maddeler eklemelerini önerdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.