"Tekrar dünyaya gelsen eşinle evlenir miydin" soruna ilginç cevap: "Ben bir kuş olsam, bir daha eşimi köyünün üzerinden bile uçmam"

İki ayrı sosyal medya hesabı kullanıcılarıyla evlilik konusunda araştırma yapıldı. Ankete katılan erkeklerin yüzde 46'sı, kadınların ise yüzde 54'ü "Tekrar dünyaya gelsen eşinle evlenir miydin?" sorusuna "Hayır" cevabını verdi. Bazıları ise "Ben bir kuş olsam, bir daha eşimi köyünün üzerinden bile uçmam" yorumunda bulundu. Araştırmanın genelinde kadınların erkeklere göre evlenme istediğinin daha az olduğu kaydedildi.

Haberler DHA 16.07.2024 - 10:34

  • 1
    Sosyal medya hesapları Facebook ve TikTok kullanıcılarıyla evlilik konusunda bir araştırma gerçekleştirildi.
  • 2
    Iğdır Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait Yıldırım, yarısı erkek, yarısı kadınlardan oluşan 2 bin sosyal medya kullanıcısının "Tekrar dünyaya gelsen eşinle evlenir miydin?" ve "Dünyaya bir daha gelsen yine evlenir miydin?" sorularına verdiği cevapları inceledi.
  • 3
    "Tekrar dünyaya gelsen eşinle evlenir miydin?" sorusunu cevaplandıran erkeklerin yüzde 46'sı, kadınların ise yüzde 54'ü hayır cevabını verdi.
  • 4
    Eşe-evliliğe karşı hissedilen duygulara da yer verilen araştırmada erkeklerin yüzde 32'si evlilikte huzurlu olduğunu, yüzde 30'u ise pişmanlık duygusunu dile getirdi.
  • 5
    Yüzde 34'ünün evlilikten duyduğu pişmanlığını ifade ettiği kadınlarda, huzur bulduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 20'de kaldı.
  • 6
    "Dünyaya bir daha gelsen yine evlenir miydin?" sorusuna ise büyük çoğunluk tekrar evlenecekleri cevabını verdi. Araştırmaya katılanların yüzde 72'si evlenme kararını yine alacaklarını belirtirken yüzde 28'i ise evlenmeyeceğini ifade etti.
  • 7

    KADINLAR DAHA ÇOK ZORLUK YAŞIYOR

    Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Doç. Dr. Yıldırım, "'Tekrar dünyaya gelsen eşinle evlenir miydin?’ sorusuna katılımcıların yüzde 53'ü evet yanıtını verirken yüzde 47'si hayır cevabını vermiştir. Erkeklerin yüzde 42'si kadınların yüzde 53'ü ise hayır cevabını vermiştir. Genel olarak bakıldığında katılımcılarda kadınların tekrar evlenme isteği erkeklere göre daha azdır." dedi.
  • 8
    "Evlenme süreci ve sonrasında yaşanan zorluklara bakıldığında kadınların erkeklere göre daha çok zorluk yaşaması, tekrar evlenme konusunda kadınları isteksiz kılmıştır." ifadelerini kullanan Yıldırım, "Evlilik ve eşe karşı hissedilen duygular incelendiğinde erkeklerde hissedilen duyguların en yükseği yüzde 32 ile huzur; kadınlarda hissedilen en yüksek duygu yüzde 34 ile pişmanlıktır. Erkeklerde huzur ve sevgi duygusu daha yüksek iken kadınlarda pişmanlık duyguları daha yüksektir." diye konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.