Tarladan sofraya uzanan yolculuk: Mart ayında ekildi hasat şimdi başladı
Türkiye'nin en yüksek şeker oranına sahip pancarların yetiştiği illerden birisi olan Erzincan'da mart ayında ekilen şeker pancarlarının hasadına başlandı.
Haberler İHA 09.10.2024 - 09:41
-
1Tarımın yaygınlaştırıldığı Erzincan'ın bereketli topraklarında çiftçilerin alın teriyle aylar önce ektiği pancarların tarladan fabrikaya uzanan zahmetli yolculuğu başladı.
180 günde yeterli olgunluğa erişen şeker pancarları Erzincan'da bu yıl iklimsel değişiklikler nedeniyle erken gelişti.
-
-
2Traktör ve kamyonlarla fabrikaya taşınan pancarlar, analizlerinin yapılmasının ardından çeşitli işlemlerden geçerek toz şeker haline getiriliyor. Tarladan sofraya uzanan şeker pancarları ülke ekonomisine katkı sağlıyor. -
3Tarlasındaki şeker pancarlarını hasat eden Hüseyin Bayram, hasat edilen pancarların sofraya uzanan yolculuğunu anlattı. -
-
4Çiftçi Bayram, “Tarlada hasat edilen pancarları Erzincan Şeker Fabrikasına götürüyoruz. Burada üretimi yapılan pancarlar işlenerek tüm ülkeye şeker olarak dağıtılıyor.” dedi.
-
5Erzincan'ın Yeşilyurt köyünde 13 yaşından itibaren dede mesleği olarak çiftçilik yaptığını söyleyen Kadir Bozkurt ise “Mart ayında ektik pancarlarımızı şimdi hasat zamanı. -
-
6Buradan fabrikaya götürdüğümüz pancarlar orada şekere dönüşecek. Ardından dönüp sofralara gelecek.” şeklinde konuştu. Bozkurt, Erzincan'da üretilen pancarın şeker bakımından daha kaliteli olduğunu kaydetti.