Sosyal medyada yeni furya: Bebeklere hacamat yapıyorlar 

Son günlerde sosyal medyada bir hacamat furyası var. Yeni doğmuş bebeklerin kafasına dahi kupalar yapıştırıyor. Uygulamaları kimin yaptığı belli değil. Türk Pediatri Kurumu bebeklerde hacamat  enfeksiyona neden olabileceğinin altına çizerek aşırı kan çekilmesinin bebekleri şoka sokabileceğini açıkladı. Haber: Melike Şahin

Haberler NTV Haber 23.07.2024 - 15:44

  • 1
    Yeni doğmuş bebeklere hacamat yapıyorlar.
  • 2
    Doktorların bile dikkatle yaklaştığı bebeklerin başlarına kupa yapıştırıyorlar.
  • 3
    Ailelerin sağlık gerekçesiyle yaptırdığı bu uygulamalar aslında bebekleri hayatını tehdit ediyor.
  • 4

    Türk Pediatri Kurumu yükselen bilim karşıtlığına dikkat çekiyor.

    Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, enfeksiyon riskine dikkat çekip "Bu tür enfeksiyonlar küçük bebeklerde hızla yaygınlaşıp ciddi sonuçlara yol açabilir. Birtakım dolaşım bozukluklarına yol açabilir." dedi.

  • 5

    Çok miktarda çocuktan kan çekildiğinde kansızlık sorunun baş göstereceğine de dikkat çeken Çokuğraş, bebeklerin şoka girebileceğini de dile getirdi.

    "Anne ve babaları uyarıyorum." diyerek sözlerine devam eden Çokuğraş, "Lütfen tıbbın dediklerinden ayrılmasınlar. Tıbbın alternatifi yoktur. Tıbbın alternatifi şarlatanlıktır." ifadelerini kullandı.

  • 6

    Aşı karşıtlığına da dikkat çeken Çokuğraş, "Halbuki biz o aşılarla pek çok hastalığı haritadan sildik." dedi ve şöyle devam etti:

    "Topuk kanı da alınmıyor çocuklardan. Bunlardan vazgeçilirken de çok eskide kalmış etkinliği kanıtlamamış birtakın uygulamalar tekrar ortaya çıkıyor. Tabip odalarını ve Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırıyorum. Lütfen bu uygulamalara karşı çıkılsın. Çocukların aşılanmasına karşı olanlara da birtakın müeyyideler uygulansın."

  • 7
    Hukukçulara göre bu tür uygulamalar çocuk ihmaline giriyor.
  • 8

    "KORUMA TEDBİRİ ALINABİLİR"

    İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Koordinatörü Avukat Gülderen Kavak Yıldırım da "Çocuklar üzerinde ebeveyn de olsa sonsuz bir çocuklar hakkında kullanım yetkisi mevcut değil." dedi.

    "BM Çocuk Hakları Sözleşmesi olsun kendi iç hukumuz olsun hepsinde asıl amaçlanan çocuğun üstün yararıdır." diye konuşan Yıldırım, "Bu çocukların aileleri hakkında koruma tedbirleri istenebilir." ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.