Pastırma sıcakları ne zaman? Pastırma yazı hangi ay olur?

Pastırma sıcakları yaz mevsiminin son günlerinde bir kez daha gündeme geldi. Dünyanın pek çok yerinde yaşanan bu dönem Almanya'da "kocakarı yazı", İsveç'te "Azize Birgitta yazı", Amerika Birleşik Devletleri'nde "Yerli yazı" (Indian summer) gibi adlar alır. Peki, pastırma sıcakları ne zaman? Pastırma yazı hangi ay olur?

Haberler 24.09.2024 - 13:19

  • 1
    "Pastırma sıcakları", yaz mevsiminin sonlarına doğru, ani sıcak hava dalgalarını tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Pastırma yazı, genellikle sonbahar mevsiminin sonundaki (ekim ayının sonundan kasım ayının ortasına kadar) güneşli, hava sıcaklığının mevsime göre yüksek olduğu günler için kullanılır. Kesin tarihler her yıl değişebilir, ama bu dönemde sıcaklıklar ani bir şekilde yükselebilir. Bu dönem, genellikle serinleyen hava ile birlikte, bir süreliğine sıcaklıkların yeniden yükselmesiyle kendini gösterir.
  • 2
    Pastırma sıcakları adı, bu dönemde havanın sıcak olduğu günlerde pastırma gibi yiyeceklerin kurutulmasına atıfta bulunarak gelmiştir. Geleneksel olarak, bu sıcak günlerde pastırmanın daha iyi kurutulması sağlanır.
  • 3

    PASTIRMA SICAKLARI ETKİLERİ

    Pastırma sıcaklarında, sıcaklıklar ani bir şekilde yükselir, havada nem artabilir ve bu da bunaltıcı bir etki yaratır. İnsanlar, serinlemek için klimaları açar veya deniz tatiline yönelir. Ayrıca, bitkilerde su stresine neden olabilir ve tarımsal ürünlerde olumsuz etkilere yol açabilir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.