Oruç Reis Gemisi’ne yeni görev: Somali’de 7 ay sürecek araştırma

Oruç Reis Araştırma Gemisi, cumartesi günü yeni görev yeri Somali’ye doğru yola çıkacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul Boğazı’ndan uğurlanacak olan gemi, burada ruhsatı alınmış üç deniz yetki alanında petrol ve doğalgaz için sismik çalışma yapacak.

Haberler Anadolu Ajansı 03.10.2024 - 10:19

  • 1

    Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Oruç Reis Araştırma Gemisi, Somali’ye doğru yola çıkmak için gün sayıyor.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü İstanbul Boğazı’ndan geçecek Oruç Reis gemisini Somali’ye uğurlayacak.

    Uğurlama törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da katılacak.

  • 2

    SOMALİ AÇIKLARINDA SİSMİK ÇALIŞMA YAPACAK

    Oruç Reis, Akdeniz, Süveyş Kanalı ve Kızıldeniz rotası üzerinden Somali açıklarına ulaşacak. Ekim sonuna doğru Somali açıklarında olması planlanan gemi, ruhsatı alınmış 3 deniz yetki alanında petrol ve doğalgaz için sismik çalışma yapacak.

    Gemiye görev süresi boyunca donanmadan iki fırkateynin yanı sıra Zağanos Paşa Destek Gemisi, Sancar Platform Destek Gemisi ve Ataman Takip Gemisi de refakat edecek.
  • 3

    ÇALIŞMA 7 AY SÜRECEK

    Oruç Reis, Somali açıklarındaki 3 ruhsat sahasında bu sahalara özel olarak ilk defa üç boyutlu sismik çalışma icra edecek. Yaklaşık 7 ay sürmesi beklenen faaliyet sırasında Oruç Reis hem doğal gaz hem de petrol için veri toplayacak.

    Toplanan veriler Ankara’da analiz edilerek sonuçlara bağlı olarak belirlenen lokasyonlarda sondaj çalışmaları başlayacak.
  • 4
    Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Bayraktar, Türkiye Petrolleri’nin Somali’de 15 bin kilometrekarelik deniz yetki alanında arama ruhsatı bulunduğunu belirterek, “Oruç Reis, belirlenmiş deniz yetki alanında bugüne kadar hiç yapılmamış 3 boyutlu sismik çalışma yapacak. Oruç Reis'in çalışacağı alanın petrol emareli bir bölge olduğunu öngörüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.