Öğretmen maaşlarına zamda son durum: Öğretmen ve uzman öğretmen maaşı ne kadar oldu?

Öğretmen maaşlarına zamda son durum merak ediliyor. 6 aylık enflasyon verileriyle birlikte öğretmen maaşlarına yapılacak zam oranı belli oldu. Diğer memurlar gibi öğretmenler de ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez maaşlarına zam alıyor. Peki, öğretmen ve uzman öğretmen maaşı ne kadar oldu? 

Haberler 03.07.2024 - 11:03

  • 1

    Memur maaşlarına yapılacak zam oranının açıklanmasıyla birlikte öğretmenlerin yeni maaşı merak konusu oldu. Ücretli, sözleşmeli, kadrolu olmak üzere öğretmen maaşları unvana ve görev yapılan yıla göre değişiklik gösteriyor.

  • 2
    3 Temmuz'da açıklanan haziran ayı enflasyon verileriyle birlikte polis, öğretmen, doktor ve hemşirelere yapılacak zam oranı da ilan edilmiş oldu.
  • 3
    İlk 6 ay için yüzde 15 sözleşme zammı alan memur ve memur emeklileri yüzde 8,4enflasyon farkına hak kazandı. Yılın ikinci yarısında alacakları yüzde 10'luk sözleşme zammı eklendiğinde zam oranı yüzde 19,3 olacak.
  • 4

    ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

    Derece: 1/4
    Unvan: Uzman öğretmen
    2024 Ocak-Haziran maaşı: 44.085 TL
    Zam sonrası tahmini maaş (Temmuz-Aralık dönemi): 52.593 TL

    Derece: 1/4
    Unvan: Öğretmen
    2024 Ocak-Haziran maaşı: 39.781 TL
    Zam sonrası tahmini maaş (Temmuz-Aralık dönemi):  47.459 TL
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız