Üzerine geldi, pusuya yattı, korkudan arabaya saklandı. Muş'ta jaguar iddiası

Muş’ta doğa yürüyüşü yapan bir kişi jaguar gördüğünü iddia etti. Gördüğü hayvanın ne kurt ne de domuz olduğunu söyleyen Metin Talay, gördüğü hayvanın siyah parlak bir tür olduğunu belirterek, “Hareket ettiğimi fark edince dönüp bana baktı, üzerime doğru hızlıca geldi ve sonra pusuya yattı.” dedi.

Haberler İHA 08.10.2024 - 13:40 Son Güncelleme : 08.10.2024 - 13:57

  • 1
    Muş’ta doğa yürüyüşüne çıkan bir kişi, jaguar gördüğünü öne sürdü.
  • 2

    Doğada yürüyüş yapan Metin Talay isimli kişi, Mehmetcan Bağları’nda jaguar olduğunu iddia ettiği bir hayvanı cep telefonu kamerasıyla görünütledi.

    Kedigiller familyasından ve panthera cinsinin dört büyük kedisinden biri olan jaguar olduğu öne sürülen hayvan, bölgedeki bağlarda cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • 3

    “SİYAH RENKTE PARLAK BİR HAYVAN”

    Yürüyüş yaptığı sırada siyah renkte parlak bir hayvan gördüğünü anlatan Talay, doğada sürekli yürüyüş yaptığı için hayvanları tanıdığını, gördüğiü bu hayvanın ne kurt ne de domuz olduğunu söyledi.

    Talay, “Kedigillerden bir hayvan olduğunu anladım. Büyük bir kediydi çünkü.” şeklinde konuştu.

  • 4

    “HIZLICA GELDİ, PUSUYA YATTI”

    Hayvanı gördükten sonra heyecanla kayda girdiğini anlatan Talay, “O, hareketliliğimi fark edince dönüp bana baktı ve üzerime doğru bir 50 metre kadar hızlıca geldi ve sonra pusuya yattı.” dedi.

    Pusuya yatan hayvanın kendisini gözetlediğini anlatan adam, korkuyla arabasına koştuğunu söyledi.
  • 5

    “BİRBİRİMİZDEN TEDİRGİN OLDUK”

    Bölgede yaklaşık 2 saat boyunca beklediğini anlatan Metin Talay, hayvanı ikinci kez gördüğünü belirterek, “O beni görüyor, ben de onu görüyorum ama birbirimizden tedirginiz. Sonra beni gözetleyerek şu tepeden aşağıya indi. Şu tepenin altında en son bana dönüp bakarak hızlıca ağaçların arasına girdi.” ifadelerini kullandı.
  • 6
    Türkiye'de jaguar yaşadığına ilişkin herhangi bir kayıt bulunmuyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.