Metrobüs kazasının görüntüsü ortaya çıktı | Ön rapor tamamlandı: Şoför dönmesi gereken yeri kaçırıp aniden direksiyon kırdı

İstanbul Küçükçekmece’de bu sabah saatlerinde metrobüs kazası meydana geldi. Kazada 1 kişi yaşamını yitirdi, 53 kişi de yaralandı. Kazaya ilişkin 4 kişi gözaltına alındı. Peki metrobüs yolundaki kaza nasıl yaşandı? Hazırlanan ön rapora göre, metrobüs sürücüsü Beyaz Yol çalışmasına ilişkin uyarıyı görmedi. Kaza anına ilişkin ortaya çıkan görüntülerde de kazayı yapan metrobüsün dönmesi gereken noktayı kaçırdığı ve karşısına çıkan araca vurmamak için aniden direksiyon kırdığı ve kazanın yaşandığı görülüyor.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı, DHA 29.08.2024 - 14:47 Son Güncelleme : 29.08.2024 - 17:23

  • 1

    Küçükçekmece’de iki metrobüsün çarpışması sonucu 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2’si ağır 53 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin ön rapor hazırlandı.

    Küçükçekmece'de metrobüs kazası: 1 ölü, 2'si ağır 53 yaralı

    VİDEO: Metrobüslerin kaza anı
  • 2

    SORUŞTURMA SÜRÜYOR

    Beylikdüzü yönünde ilerleyen metrobüsün, Sefaköy mevkisinde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptığı kazaya ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.
  • 3

    4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

    Kazanın ardından gözaltına alınan metrobüs şoförü D.M.Ç. ve metrobüs hattında görevli Ş.Y’nin şüpheli olduğu, diğer 2 kişinin ise sadece bilgi sahibi olarak ifadelerinin alındığı öğrenildi.
  • 4

    KAZA ANI GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

    Kazaya ilişkin bilirkişi tarafından ön rapor hazırlandı.

    Ve kaza anına ilişkin yeni bir görüntü ortaya çıktı.

  • 5

    YOLU KAÇIRIP ANİDEN DİREKSİYON KIRDI

    Raporda, metrobüs hattındaki Beyaz Yol çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarı bulunduğu, metrobüs sürücüsünün yoldaki bu uyarıyı görmediği ve dönmesi gereken noktayı kaçırarak aniden dönüş yapmak istemesi sonucunda kazanın gerçekleştiği belirtildi.
  • 6
    Görüntülerde de kaza yapan metrobüsün çalışma yapılan yolda seyrettiği, söz konusu yolda bulunan aracı gördüğü anda da direksiyonu kırarak kazaya neden olduğu görülüyor.
  • 7

    Araç içi kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde de metrobüs yolcularının çarpışmanın şiddetiyle etrafa savruldukları görüldü.

    VİDEO: Metrobüs kazasının araç içi görüntüleri ortaya çıktı

  • 8

    İETT: GEÇ FARK ETTİ, ANİ TERS MANEVRA YAPTI

    Kazaya ilişkin bir inceleme de İETT tarafından yapılıyor.

    "İlk incelemelere göre kaza sebebinin; metrobüs hattının yolunu tamamen yenilemek için yürütülmekte olan Beyaz Yol çalışmaları sırasında, yol ayrım yerini şoförlere gösteren İETT Denetim Aracını (beyaz binek otomobil) ve diğer uyarıcı işaret ve dubaları ilgili metrobüs şoförünün geç farketmesi ve ani ters manevra yapması olarak değerlendirilmektedir." denilen açıklamada, kaza öncesinde tüm metrobüs araçlarının aynı yol ayrımından geçişlerini güvenle yaptıkları anlatıldı.
  • 9

    İKİ ŞOFÖR EMNİYETTE

    Metrobüs kazasına ilişkin gözaltına alınan metrobüs şoförü Emrah Yıldırım ve metrobüs yolundaki aracın şoförü Şafak Yıldız sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi.

    Hastanedeki sağlık kontrollerinin ardından Emrah Yıldırım ve Şafak Yıldız Sefaköy Polis Merkezi’ne getirildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.