KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? (2024-2025 KYK burs sonuçları tarihi)

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından 2024-2025 akademik yılı burs başvuruları başladı. 8-13 Ekim tarihleri arasında alınacak olan burs ve kredi başvurularının ardından gözler KYK burs başvuru sonuçlarına çevrilecek. Peki, KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberler 08.10.2024 - 16:08

  • 1
    2024-2025 KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, eğitim hayatlarına destek sağlaması için burs başvurusunda bulunan öğrencilerin gündeminde yer almaya başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yüz binlerce öğrenci ilk kez burs başvurusunda bulunacak. Peki, KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
  • 2

    KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    KYK burs ve kredi başvuruları, 8-13 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları yine ekim ayında başlamış ve sonuçlar kasım ayında açıklanmıştı.

    Buna göre; 2024-2025 KYK burs başvuru sonuçlarının bu yıl da kasım ayının sonlarına doğru açıklanması bekleniyor.
  • 3

    KYK BURSU NE KADAR OLDU?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı kredi ve burs rakamlarını lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için 6 bin liraya çıkardıklarını açıklamıştı.

    KYK burs ödemelerinin 2025 yılında ne kadar olacağı henüz belli olmadı.
  • 4

    KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

    İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

    Öğrenciler, kendilerine verilen şifrelerle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini de öğrenebilirler. Ayrıca öğrencilerimiz bankamatik kartlarını da bankadan temin edecekler.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.