Kuyumcuları düşük ayarlı altın ile dolandırdılar

Edirne'de çok sayıda kuyumcuya düşük ayarlı altın satarak dolandırıcılık yaptığı belirlenen biri kadın iki şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin üst aramasında, 3 altın bilezik ile suçtan elde edildiği belirlenen 315 bin lira para ele geçirildi. 

Haberler DHA 02.10.2024 - 12:58

  • 1

    İstanbul'dan Edirne'ye gelen C.K. ve E.E., kent merkezi ve ilçelerde düşük ayarlı altınları piyasa değeri yüksek gibi gösterip kuyumculara sattı.

    Bu şekilde dolandırılan kuyumcular, durumu fark edince polise başvurdu.

  • 2
    Çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, C.K. ve E.E.'yi suçüstü yakaladı. Şüphelilerin üst aramasında, üç altın bilezik ile suçtan elde edildiği belirlenen 315 bin lira para ele geçirildi.
  • 3
    Şüpheliler, emniyetteki ve savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklandı.
  • 4

    "GERÇEĞİNDEN AYIRT ETMEK OLDUKÇA ZOR"

    Kent merkezindeki Saraçlar Caddesi'nde kuyumculuk yapan Rahmi Cömert, 40 yıllık kuyumculuk yaptığını dile getirip altınların düşük ayarlı olduğunu anlamayadığını ifade etti.
  • 5
    Gerçeğinden ayırt etmenin oldukça zor olduğunu belirten Cömert, Parasını verip gönderdik. Sonrasında kuyumcular olarak aramızdaki WhatsApp grubunda yapılan yazışmaları ve şüphelilerin eşkalini görünce ben de tanıdım ve hemen polise haber verdim." şeklinde konuştu.
  • 6

    DOLANDIRICILIK GÜVENLİK KAMERASINDA

    Şüphelilerin kentte bir kuyumcuya girip düşük ayarlı altın sattıkları anlar, güvenlik kamerasına yansıdı. 

    Görüntülerde, C.K.'nın iş yerine girip elindeki altını vermesinin ardından bir süre beklediği, ardından parasını aldıktan sonra dükkandan ayrıldığı görülüyor. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.