İstanbullular dikkat: Yağış geliyor ancak yüksek nem bunaltacak

Türkiye'nin bir kısmı sıcak ve ve nemle boğuşurken bir kısmı da sellerle baş etmeye çalışıyor. İstanbul'da nem oranı yüzde 99'u buldu. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, güneşli ve bunaltıcı havanın yerini kısa süreliğine yağmura bırakacağını ancak nem oranının düşmeyeceğini açıkladı. 

Haberler 10.07.2024 - 15:08 Son Güncelleme : 10.07.2024 - 15:48

  • 1

    Yüzde 90'ı aşan nem oranı özellikle de İstanbul'da nefes almayı zorlaştırdı.

    HABERİN VİDEOSUNA GİT

  • 2
    Bunaltıcı hava yerini kısa süreliğine yağmura bırakacak ama nem oranı düşmeyecek.
  • 3
    Marmara Bölgesi'nde nem ve sıcaklık yüksekken bazı yerlerde ise sağanak ve sel riski var.
  • 4

    NEM ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

    NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, sıcaklığın 29 ila 30 derece arasında seyrettiğini ama megakentte nemin çok yüksek olduğunu vurguladı. Karadenize kıyısı olan Sarıyer, Arnavutköy, Şile ve Boğaz hattında akşam saatlerinde nemin yüzde 99'a çıktığını dile getiren Çalışkan, "Bu akşam saatlerinde ve perşembe günü İstanbul'da kısım kısım yağmur var ama nem bir hafta devam edecek." dedi.
  • 5
  • 6
    Sıcak havanın önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürmesi beklenirken Çalışkan, bir uyarıda bulundu.
  • 7
    Çalışkan, "Erzurum, Kars, Ardahan çevrelerinde yine sel tehlikesi var. Isparta, Denizli, Antalya, Mersin'in iç kesimleri, Kayseri ve Bolu'da sağanaklar devam ediyor. Buralarda da sel riski var. Yarın Ankara'da yine kuvvetli yağış olma ihtimali var." diye konuştu.
  • 8

    AKOM'DAN UYARI

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), öğle saatlerinden sonra İstanbul'un Pendik, Sultanbeyli, Tuzla ve Şile gibi doğu ilçelerinde kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak geçişlerinin beklendiğini belirtti.

    Açıklamada, kuzeyli yönlerden (poyraz) aralıklarla kuvvetli (10-45 kilometre/saat) esen rüzgar kente serinlik verse de sıcaklıkların hafta boyunca 31 ila 34 derece aralığında seyredeceği ifade edildi.

  • 9
    Yarın da günün ilk saatlerinden itibaren yerel olarak kısa süreli, kuvvetli gök gürültülü sağanak geçişlerinin yaşanacağının öngörüldüğü aktarılan açıklamada, İstanbul'da hava sıcaklıklarının 24 Temmuz'a kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmesinin tahmin edildiği kaydedildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.