İstanbul uçağında ikinci pilottan telsizde acı anons: "Bir kaptanımızı kaybettik"

Türk Hava Yolları’nın (THY) Seattle-İstanbul seferi sırasında fenalaşan kaptan pilot İlçehin Pehlivan yaşamını yitirdi. Pehlivan’ın yaşamını yitirdiği anlarda ikinci pilotun, Boston Hava Trafik Kontrolörü ile yaptığı telsiz konuşmasının kaydı ortaya çıktı. İkinci pilotun telsiz konuşmasında, “Başlangıçta üç pilotumuz vardı ancak kaptanlarımızdan birini kaybettik.” diyerek durumu bildirdiği duyuldu.

Haberler DHA 11.10.2024 - 15:27

  • 1

    Türk Hava Yolları’nın (THY) Seattle’dan İstanbul’a gelen TK-204 sefer sayılı Airbus A350 uçağının kaptan pilotu İlçehin Pehlivan, sefer sırasında aniden bayıldı.

    Olay nedeniyle uçakta bulunan doktor, pilota ilk müdahaleyi kokpitte yaptı.

    Yapılan tüm müdahaleye rağmen sonuç alınamayınca 59 yaşındaki İlçehin Pehlivan yaşamını yitirdi.
  • 2

    DURUMU TELSİZDEN BİLDİRDİ

    Bunun üzerine uçağın ikinci pilotu, Boston Hava Trafik Kontrolörü ile irtibata geçerek durumu bildirdi.

    İkinci pilot, New York’taki Jonh F. Kennedy Havalimanı’na acil iniş yapacağını deklere etti.
  • 3

    TELSİZ KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

    Pilot İlçehin Pehlivan’ın yaşamını yitirmesinin ardından uçağın ikinci pilotunun, hava trafik kontrolörüne yaptığı bilgilendirmenin kayıtları ortaya çıktı.
  • 4

    “BİR KAPTANIMIZI KAYBETTİK”

    Kayıtta, “Uçakta şu an bir kaptan pilotumuz ve bir yardımcı pilotumuz var. Başlangıçta üç pilotumuz vardı. Ancak bir kaptanımızı kaybettik.” dediği duyulan ikinci pilot, “Şu an Jonh F. Kennedy’ye yöneliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.