Instagram’a erişim engeli neden kaldırılmıyor? Gözler yeni toplantıya çevrildi

Instagram’a erişim engelinde bir hafta geride kaldı. META yetkilileri, PKK’nın uluslararası düzeyde terör örgütü olarak kabul edildiğini belirtip, bu paylaşımlarda algoritmanın düzeltileceğini bildirdi. Ancak aynı adım henüz YPG ve FETÖ için atılmış değil. Uygulamaya getirilen erişim engeli de bu nedenle kaldırılamıyor. Gözler, META yetkilileri ile yapılacak yeni görüşmede. Görüşmenin kısa süre içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. 

Haberler NTV Haber 08.08.2024 - 15:33

  • 1

    Instagram’a bir haftadır erişim sağlanamıyor.

    Gözler, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu yetkilileri ile META yetkilerinin yapacağı yeni görüşmede…
  • 2

    ANKARA’NIN BEKLENTİSİ

    Ankara terör örgütleri konusunda beklentilerinin karşılanmasını bekliyor.

    Instagram’a erişim engelinin kaldırılarılması için yapılan görüşmelerde, terör tanımı anlaşmazlığı giderilemedi.

  • 3

    META yetkilileri, PKK’nın uluslararası düzeyde terör örgütü olarak kabul ediliğini belirtip, bu konudaki paylaşımlarda algoritmasını düzelteceğini bildirdi.

    Ancak aynı adım henüz, YPG ve FETÖ için atılmış değil.

  • 4

    Erişim engeli de bu nedenle kaldırılmıyor.

    Ulaştırma Bakanlığı’nda, META yetkilileri ile kısa süre içerisinde yeni bir görüşme yapılması bekleniyor.
  • 5

    “SABIR RİCA EDİYORUM”

    NTV yayınına katılan AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, “Vatandaşlarımızdan bu konuda biraz sabır rica ediyorum.” dedi.

    Ala, “Biz, muhataplarımızın Türkiye'nin hassasiyetlerini dikkate alan adımları atsın diye uğraşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
  • 6

    Instagram’a erişim engeline ilişkin bir diğer açıklama ise Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’dan geldi.

    Sayan, “Biz özellikle bazı sosyal medya şirketlerinin birçok uyarıya rağmen terör örgütlerinin istediği paylaşımı yapabilmeleri, bu paylaşımların görmezden gelindiği, bu konudaki rahatsızlıklarımızı, mahkeme kararlarının bildirilmesine rağmen devam ettiğini hep birlikte gördük.” dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.