Gıdada sahtecilik boyut atlıyor! Marketten alırken dikkat... Salça diye satıyorlar

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada sahtecilik yapan firmaların listesini güncellemeye devam ediyor. Bakanlığın sitesinde yayınlanan listeyle, ürünlerine yabancı madde karıştıran firmalar yeniden duyuruldu. Kangal sucuk ve köftede kanatlı eti, Adana kebabında kalp, pekmezde ilaç etken maddesi, zeytinyağı yerine ise tohum yağları tespit edilirken son olarak salçanın içinden çıkan pes dedirtti. 

Haberler ntv.com.tr 10.10.2024 - 10:41

  • 1
    Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini güncelledi.

    Halk sağlığını tehlikeye atan firmaların listesi bakanlığın internet sitesinde kamuoyuyla paylaşıldı.
  • 2

    Farklı bölgelerde faaliyet gösteren markaların ürünlerinde salçada  ve demlik poşet çayda gıda boyasına rastlandı. 

  • 3

    Dün yayınlanan listedeyse zeytinyağları dikkat çekmişti. 

    Zeytinyağına genelde tohum yağı karıştırıldığı ortaya çıktı. Sahtekarlık yapan firmaların "gerçek", "hakiki" gibi markalar kullanması dikkat çekti.

  • 4
    İşte sağlığı tehlikeye düşürecek taklit-tağşiş yapılmış ürünler listesine bugün eklenenler ve önceki günlere ait marka ve ürünleri...
  • 5

    Taklit, tağşiş ve hileli gıdalar, guvenilirgida.tarimorman.gov.tr internet sitesinde yer alacak.

  • 6

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, güvenilir gıdanın takibi konusunda uygulamaya konulan yeni sistemin bugünden itibaren devreye gireceğini duyurdu ve ihlal edenlerin ilan edileceğini belirtmişti.

  • 7

    Yumaklı, artık sahte ürünle ilgili açıklamaların daha hızlı yapılacağını belirtirken, "Bunlar uzun süreçler aldığı için kamuoyu duyurularında uzun aralıklar meydana geliyordu. Herhangi bir yayınlama periyodu yoktu ve toplu şekilde yayınlanmaktaydı. Yeni sistemde kamuoyu duyuruları anlık olarak, elektronik ortamda tüketicilerimizle paylaşılacak" demişti. 

    Bakanlığın açıkladığı firmalara ait ürünler içinde alkole rastlanılan da var.

  • 8

    Ayrıca alkollü mekanlarda ilişkin yapılan yeni bir düzenleme de dün Resmi Gazete'de yayımlandıç

    İşletmelerdeki servis amaçlı materyallerin, alkollü içki servisi ve tüketimi haricinde herhangi bir amaçla kullanılması sınırlandırıldı.

    HABERİN AYRINTILARI İÇİN TIKLAYINIZ

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.