Gebze’de hayvan katliamı: Çöp torbalarından çok sayıda kedi ve köpek çıktı

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki bir rehabilitasyon merkezinde, çöp torbaları içinde çok sayıda köpek ve kedi ile bir karga ölü olarak bulundu. Hayvanların zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi. İddialar üzerine açıklama yapan Gebze Belediyesi, ilgililerin açığa alındığını açıkladı. Görüntülerin kabul edilemez olduğunu vurgulayan belediye, hayvanların trafik kazaları ve çeşitli hastalıklar nedeniyle öldüğünü bildirdi.

Haberler DHA 11.10.2024 - 15:36 Son Güncelleme : 11.10.2024 - 17:43

  • 1

    Kocaeli’de bir rehabilitasyon merkezinde 45 hayvanın iğneyle öldürüldüğü iddia edildi.

    Pelitli Mahallesi’nde bulunan Gebze Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni bugün ziyaret eden bir kişi, geçen çarşamba günü geldiği merkezde gördüğü hayvanların bu kez olmadığını fark etti.

    Etrafı gezen kişi, merkezin arka kısmındaki çöp konteynerlerinde poşetlerde ölmüş hayvanları görünce durumu yetkililere bildirdi.

    30 köpek, 14 kedi ve 1 karganın iğneyle zehirlenip öldürüldüğü iddia edildi.

  • 2

    ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

    Haberi alan hayvanseverler ve belediye yetkilileri de merkeze gitti.

    Bölgeye giden CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Gebze Belediyesi'ni konuyla ilgili açıklama yapmaya davet etti.

    Çiler, “Bunun Gebze'ye yakışmadığını, bir vahşet olduğunu düşünenlerdenim. Yetkililerin en acil şekilde çıkıp açıklama yapması lazım.” dedi.

    Yaşanan ölümlere ilişkin Kocaeli Valiliği’nden açıklama yapıldı.

    Valilik, olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.

  • 3

    BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI: GÖRÜNTÜLER KABUL EDİLEMEZ, YETKİLİLER AÇIĞA ALINDI

    Konuya ilişkin Gebze Belediyesi’nden de bir açıklama geldi. Belediye açıklamada, ilgili yetkililerin açığa alındığını bildirdi.

    Belediyeden yapılan açıklamada, görüntülerdeki köpeklerin 16’sının cansız olarak sokaklardan toplandığı, 3 köpeğin ilçede meydana gelen trafik kazaları sonucu yaşamını yitirdiği, 10 köpeğin ise çeşitli hastalıklardan dolayı öldüğü belirtildi.

    Açıklamada, “Kedilerden 9 tanesi sokaklarımızdan çeşitli sebeplerle ölmüş olarak toplanan, 4 tanesi trafik kazası ile ölen ve 2 adet tedaviye cevap vermeyerek ölen kedilere aittir.” denildi.

    Görüntülerin kabul edilemez olduğunu vurgulayan belediye, can kayıplara ilişkin tutanakların, ilgili birimlere teslim edildiğini de bildirdi.

    Açıklamada, “Konuyla ilgili soruşturma açılmıştır. İlgililer soruşturma tamamlanıncaya kadar açığa alınmıştır. Ayrıca Gebze Belediye Başkanlığımızın müracaatı ile Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı da görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştır.” denildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.