Eski tip ehliyeti olanlar dikkat: Ehliyet yenileme son tarih ne zaman? Süre azalıyor

Ehliyet yenileme için son tarih, henüz eski tip ehliyetlerini değiştirmemiş sürücülerin gündeminde yer alıyor. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 1 Ocak 2016'da yürürlüğe giren geçici 10'uncu maddesi uyarınca sürücü belgelerini değiştirme işlemlerinin 5 yıl içerisinde tamamlanması gerekiyordu. Eski tip ehliyetlerini yeni tip ehliyet olarak yenilemek için son tarih yaklaştı. Peki, ehliyet yenileme son tarih ne zaman?

Haberler 05.10.2024 - 16:18

  • 1
    Ehliyet yenileme için son tarih yaklaştı. Yönetmelik kapsamında eski tip ehliyetlerini değiştirmeyen sürücüler, ehliyetlerini yenilemek için fazladan 5 bin liranın üzerinde ek ödeme yapmak zorunda kalacak ve ehliyetleri geçersiz hale gelecek. Peki, ehliyet yenileme son tarih ne zaman?
  • 2

    EHLİYET YENİLEME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

    Vatandaşlar, ehliyet yenileme işlemi için Alo 199, e-Devlet veya https://randevu.nvi.gov.tr/ üzerinden randevu alarak ve gerekli evrakları teslim ederek başvurularını tamamlayabilecek.

    EHLİYET YENİLEME BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN
  • 3

    EHLİYET YENİLEMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

    Ehliyetini yenilemek isteyenlerin eski sürücü belgesini ibraz etmeleri, 15 liralık başvuru ücretini ödemeleri, yetkili sağlık kuruluşlarından alınmış sürücü sağlık raporunu sunmaları, son 6 ay içinde çekilmiş bir biyometrik fotoğraf ve Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) kayıtlı açık adreslerini bildirmeleri gerekiyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.