Doğu Karadeniz’de sağanak | Dereler taştı, yollar kapandı

Doğu Karadeniz’de sağanak yağış etkili oluyor. Yağış nedeniyle, Rize, Artvin ve Trabzon’un doğu ilçelerinde dereler taştı, heyelanlar meydana geldi. Rize-Güneysu yolunda 8 metre derinliğinde çukur oluştu. Bölgede yağışlar sürerken, AFAD ve AKUT ekipleri teyakkuz halinde bekletiliyor.

Haberler Anadolu Ajansı, DHA 04.10.2023 - 11:38

  • 1

    Rize, Artvin ve Trabzon’un doğu ilçesi Of’ta dün öğleden sonra başlayan sağanak, dün akşam saatlerinde etkisini artırdı.

    Sağanak nedeniyle dereler taştı, yollar çöktü.

    Ekipler, bölgede herhangi bir olumsuzluk yaşanması ihtimaline karşın teyakkuz halinde bekliyor.

  • 2

    Rize’de dün saat 16.00 sıralarında etkisini artıran sağanak nedeniyle ilçelerde debisi yükselen dere ve ırmaklar taştı, bazı yerleşim yerlerini su bastı. Yamaçtan kopup yola akan toprak, ağaç ve irili ufaklı taş kütleleri, ilçelerdeki köylere giden yolları ulaşıma kapattı.

    İl Özel İdare ve Karayolları ekipleri iş makineleriyle yol açma çalışması yaparken, birçok köyde elektrik kesintisi de yaşandı, bazı evleri su bastı, bölgedeki tarım arazileri de zarar gördü.

  • 3
    Heyelan ve suyun sürüklediği birçok araçta hasar oluştu. Ardeşen ilçesi Tunca beldesinde bir ev, heyelan riskine karşı tahliye edildi. İlçede derelerden sahile odun ve ağaç parçaları sürüklendi. Vatandaşlar, sabah saatlerinde gittikleri sahilden kışlık odun ihtiyacı için ağaç parçalarını toplamaya başladı.
  • 4

    GÜNEYSU’DA YOL ÇÖKTÜ

    Rize’de sel ve heyelana neden olan sağanak nedeniyle Askoroz Deresi’nde su debisinin artması sonucu Rize - Güneysu karayolunun 2’nci kilometresinde çökme meydana geldi.

  • 5
    Yolda 7 metre genişlik ve 8 metre derinliğinde çukur oluşurken, olay anında şans eseri kaza yaşanmadı. Bölgede önlem alan ekipler, yolu ulaşıma kapattı. Ulaşım iç yollardan sağlanırken, Güneysu - Rize yolunda çökme yaşandı.
  • 6

    Rize Belediyesi, yağışların getirdiği taşkın ve heyelanlara ilişkin açıklama yaptı.

    Herhangi bir ölü ve yaralanmanın yaşanmadığının belirtildiği açıklamada, AFAD ve AKUT ekiplerinin teyakkuz halinde bekletildiği belirtildi.

  • 7

    Artvin’de ise Merkez, Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde dün öğleden sonra etkisini arttıran yağış, taşkın ve heyelanlara neden oldu.

    Sağanak nedeniyle ilçelerde debisi yükselen dereler taştı, yollar ulaşıma kapandı. Tarım arazileri zarar gördü. Birçok köyde elektrikler kesildi.

    Arhavi ilçesinde tarihi Çifte köprüler yol güzergahındaki taş ocağı mevkisinde heyelan meydana geldi.
  • 8
    Kentte kıyı kesimlerde yağmur devam ederken, Şavşat Arpalı köyü yaylasında kar yağışı başladı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız