Çanakkale, Tekirdağ ve Diyarbakır'da orman yangını

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte orman yangını haberleri art arda geliyor. Çanakkale'de önceki gün başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle 6 köy tedbir amaçlı boşaltılmıştı. Hatay'daki yangın ise büyük ölçüde kontrol altında. Dün akşam Tekirdağ ve Diyarbakır'dan da yangın haberleri geldi. Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde Deveciköy Kuştepe mevkinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını 13 saat sonra kontrol altına alındı. Yaklaşık 350 hektarlık alanda etkili olan yangının saman balya makinesinden çıktığı öne sürüldü. Diyarbakır’da 18 saattir devam eden yangın kontrol altına alındı.

Haberler İHA, NTV Haber, Anadolu Ajansı, DHA 18.07.2023 - 16:31 Son Güncelleme : 18.07.2023 - 20:48

  • 1

    Türkiye 2 gün önce başlayan orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

    Hatay, Muğla, Adana, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale ve Mersin'in ardından bir yangın haberi de Diyabakır'dan geldi.

  • 2

    ÇANAKKALE

    Çanakkale'de çıkan orman yangınını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. 

    Sevindiren haber Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan geldi. Yumaklı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çanakkale’deki orman yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının ise sürdüğünü kaydetti.

    Yumaklı, vatandaşlara da uyarıda bulunarak, "Orman yangınına sebep olabilecek davranışlardan uzak duralım,yeşil vatanımızı hep birlikte koruyalım." ifadelerini kullandı.

  • 3

    Çanakkale'nin Kızılkeçili köyü yakınlarında önceki gün saat 16.31'de başlayan yangına, 7 uçak, 21 helikopter, 110 arazöz, 18 iş makinası ve 584 personelle müdahale edilmişti.

    Ekiplerce kontrol altına alınan yangının çıktığı bölgede zaman zaman hızını arttıran rüzgar da alevlerle mücadeleyi zorlaştırmıştı.

  • 4

    8 köyü etkileyen yangının çıkış nedeni de araştırılıyor.

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dün bölgeye yaptığı ziyarette yangın alanlarını incelemiş, yetkililerden son durum ve çalışmalar hakkında bilgi almıştı.

  • 5

    HATAY

    Hatay'ın Belen ilçesinde, iki gün önce çıkan ve büyük oranda kontrol altına alınan orman yangınında zarar gören alanlar görüntülendi.

    Orman yangınında zarar gören alanlar ile devam eden soğutma çalışmaları görüntülendi.

    Belen ilçesi Soğukoluk Mahallesi Armutçuk mevkisinde 2 kişinin bahçelerindeki sazlık alanın temizlenmesi için yaktıkları ateş ormana sıçramış, yangın nedeniyle Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere mahallerindeki vatandaşlar tedbiren tahliye edilmişti. Yangına yol açan 2 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden biri tutuklanmıştı.

  • 6

    TEKİRDAĞ

    Malkara'nın Deveciköy Kuştepe mevkinde meşe ağaçlarının bulunduğu ormanda dün saat 16.00 sıralarında yangın çıktı.

    Yangına Tekirdağ Orman Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra çevre illerden çok sayıda itfaiye ekibi ve iş makinesi sevk edildi. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevlere 4 helikopter, 2 uçakla havadan müdahale edildi. Dün akşam olay yerine gelen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, yangının 350 hektarlık alanda etkili olduğunu açıkladı. Çıkan yangın müdahalelerin ardından bu sabah saat 05.00 sıralarında kontrol altına alındı. Alanda soğutma çalışmaları başlatıldı.

  • 7

    YANGININ SEBEBİ BALYA MAKİNESİ

    Meşe ağaçlarının bulunduğu alanda 350 hektar alanın yanmasına balya makinesinin sebep olduğu öne sürüldü.

    Ormana yakın noktada dün adı öğrenilemeyen bir kişinin hasat edilen tarlada samanları balya haline getirdiği sırada, balya makinesinin alev almasıyla yangın çıktığı iddia edildi. Jandarma ekipleri yangının çıkış nedenini belirlemek için soruşturma başlattı

  • 8

    DİYARBAKIR

    Lice'nin kırsal Arıklı, Karahasan ve Serin mahalleleri arasında otluk ve meşe ağaçlarının bulunduğu alanın birkaç noktasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

    İhbar üzerine bölgeye Diyarbakır Büyükşehir ve Lice Belediyesinden itfaiye, jandarma ve Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğünden ve çevre illerden ekipler sevk edildi.

    Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevler, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Sarp arazide yol açıp ilerleyen ekipler, birkaç saat soğutma çalışmalarını sürdürecek.

  • 9

    Diyarbakır Orman İşletme Müdürü Davut Ayzit, Lice ilçesi Arıklı, Serin ve Karahasan bölgesinde üç mahalleyi etkileyen yangının dün akşam saatlerinde başladığını hatırlattı. 3-4 saat sonrası kontrol altına aldıkları yangının rüzgarın etkisiyle tekrar başladığını belirten Ayzit, sabaha doğru etkisi biraz daha artınca ekipleri artırmak zorunda kaldıklarını söyledi.

    Orman Genel Müdürlüğü olarak komşu illerden de takviye aldıklarını aktaran Ayzit, “Bunun yanı sıra AFAD, gönüllüler, Dicle Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi, Lice Kaymakamlığı ve vatandaşlarımızın da desteğiyle yaklaşık 18 saat sonra yangını kontrol altına aldık. Yaklaşık 20 hektarlık alanımız etkilenmiş durumda. Tedbiren soğutma çalışmalarına devam edeceğiz. Her hangi bir risk görünmüyor. Can ve mal kaybımız yok. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.

  • 10

    ÇANAKKALE'DEKİ ORMAN YANGINININ ZARAR VERDİĞİ ALANLAR HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

    Çanakkale'de önceki gün çıkan orman yangınında alevlerin zarar verdiği alanlar, helikopterden görüntülendi.
  • 11
    Kızılkeçili köyü yakınlarında 16 Temmuz'da başlayan yangın, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahalelerle kontrol altına alındı.
  • 12
    Geniş bir alanı etkileyen yangını söndürme çalışmalarında çok sayıda personel ve kara aracının yanı sıra uçak ve helikopterler de yoğun mesai harcadı.
  • 13
    AA ekibi, alevlerin hasara neden olduğu ormanlık alanlar ile tarım arazilerini Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne ait helikopter yardımıyla havadan görüntüledi.
  • 14
  • 15
  • 16
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.