Bodrum’da kuraklık çanları çalıyor: 1 aylık su, 9 günde bitti!

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum, Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. 9 gün süren bayram tatilinde, ilçeyi besleyen önemli barajlardan biri olan ve yüzde 49,5 doluluğa sahip Geyik Barajı’ndaki doluluk yüzde 45,7’ye geriledi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, “Bodrum’un nüfusu 250 binden 1 milyonun üzerine çıktı. Bu ise su tüketiminin 4 katı artması demektir. Yarımada genelinde patlaklar ve su kesintileri devam ettiği için bayram boyunca toplam 1 aylık suyumuz tükendi.” dedi.

Haberler Anadolu Ajansı, DHA 27.06.2024 - 10:29

  • 1

    Bodrum’da 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde otel, motel ve apartlardaki doluluk oranı yüzde 90’ı geçti.

    Tatil süresince kente 250 bin araç giriş yaptı.

    200 bin olan Bodrum’un nüfusu 9 günlük dönemde turistlerle birlikte 1 milyonu aştı.

  • 2

    Turistler tatilin ardından memleketlerine dönerken, yüzde 49,5 civarında olan ve Bodrum’un içme suyu ihtiyacını karşılayan Geyik Barajı’nda doluluk oranı bayram tatili sonrası yüzde 45,7’ye düştü.

  • 3
    Mumcular Barajı’nda ise kente ve tarımsal sulamaya su akışı sağlanmadığı için doluluk oranı yüzde 16’larda sabit kaldı.
  • 4

    1 AYLIK SU 9 GÜNDE BİTTİ

    Mumcular Barajı’ndaki su yetersizliği nedeniyle bölgedeki tarım alanlarında barajdan sulama yapılmadığını söyleyen MSKÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, “Kurban Bayramı boyunca Bodrum’un nüfusu 250 binden 1 milyonun üzerine çıktı. Bu ise su tüketiminin 4 katı artması demektir. Yarımada genelinde patlaklar ve su kesintileri devam ettiği için bayram boyunca toplam 1 aylık suyumuz tükendi.” ifadelerini kullandı.
  • 5

    EN BÜYÜK SORUN SU HATLARINDAKİ PATLAMALAR

    Bodrum’daki en büyük sorunun su hatlarında yaşanan patlamalar olduğunu anlatan Doç. Dr. Özçelik, “Bununla ilgili harekete geçmiş değiliz. Rezervuarlardaki sular da kısıtlı ama kısıtlı suyu bile şehre düzenli olarak temin edemiyoruz. Bir an önce bu altyapının iyileştirilmesi daha sonra da su temini alternatiflerinin bir araya getirilmesi ve beraberinde su tahsislerinde ciddi bir iyileştirme gerçekleştirilmesi gerekiyor.” dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız