Aslıhan Sinem Çiçek'in davasında yeni gelişme: Sanıklar hakkında ölüme sebebiyet vermekten soruşturma

İzmir'de iş görüşmesine gittikten sonra şüpheli şekilde ölen 18 yaşındaki Aslıhan Sinem Çiçek'in davasında yeni gelişme yaşandı. Cem A. (27) ve Burak Kaya (28) için mahkemenin talebi üzerine "ölüme sebebiyet verme" suçundan savcılık tarafından yeni bir soruşturma başlatıldı.

Haberler DHA 16.10.2024 - 17:30

  • 1
    Bayraklı ilçesinde oturan Aslıhan Sinem Çiçek, 26 Temmuz 2022'de iş görüşmesi için Bornova ilçesindeki bir adrese gitti. Eve dönmeyen Çiçek'e ulaşmayan babası Serdar Çiçek, polise kayıp başvurusunda bulundu. Yapılan araştırmada Çiçek'in, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde olduğunu belirlendi.

    Durumu ağır olan Çiçek, bir gün sonra hastanede yaşamını yitirdi.
  • 2
    Çiçek'in ölümüyle ilgili davada Cem A.'ya (27) "Nitelikli cinsel saldırı" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", Burak Kaya'ya (28) da "yağma" suçlaması yöneltildi.
  • 3
    11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın önceki duruşmalarında tanıklar, Cem A.'nın Aslıhan Sinem Çiçek'e uyuşturucu verip, darbettiğini söyledi.
  • 4
    25 Eylül'deki duruşmada mahkeme başkanı ara kararını açıkladı. Mahkeme başkanı, "CMK'nun 173/6 maddesi uyarınca kamu davasının açılmasına yer olmadığına dair kararın yeniden ele alınarak, gerekirse Sulh Ceza Mahkemesi'ne müracaatla, bu kararın kaldırılarak tanıkların ifadeleri ışığında sanık Cem hakkında yeniden soruşturmanın başlatılması ve dava açılmasının değerlendirilmesi durumunda, mahkememize birleştirme istemli dava açılması için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına bildirimde bulunulmasına" karar verdi.
  • 5
    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin talebini uygun buldu. Savcılık, daha önce kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilen Aslıhan Sinem Çiçek'in uyuşturucu madde ile ölümüne ilişkin sanıklar Cem A. ve Burak Kaya'nın ayrıca yargılanması için tekrar soruşturma başlattı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.