Ankara'da otobüs üst geçidin ayağına çarptı: 9 can kaybı

Ankara'nın Polatlı ilçesinde yolcu otobüsünün köprünün ayağına saplanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 9 kişinin hayatını kaybettiği, 27 kişinin ise yaralandığı öğrenildi. Ankara Valisi Vasip Şahin NTV canlı yayınında şoförün uyuduğu ihtimalinin değerlendirildiğini dile getirip şoförün de hayatını kaybettiğini dile getirdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kazayla ilgili Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını ve bir Cumhuriyet Başsavcıvekili koordinesinde 3 Cumhuriyet Savcısı'nın görevlendirildiğini açıkladı. Kazadan yaralı kurtulan otobüsün ikinci şoförü, gözaltına alındı. Otobüsün enkazı ise ekiplerin 9 saatlik çalışması sonucu vinç yardımı ile kaldırıldı. Bölgede trafik akışı normale döndü.

Haberler Anadolu Ajansı, DHA 09.08.2024 - 17:39

  • 1

    Sabaha karşı Ankara'dan Polatlı'ya seyreden ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen yolcu otobüsü, Olukpınar köyü yakınlarında henüz belirlenemeyen nedenle yoldan çıkarak köprü ayaklarına çarptı.

    VİDEO: Görgü tanığı kaza anını anlattı

  • 2

    Sağlık Bakanlığı kazada 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

    Açıklamada yaralıların tedavisinin hastanede devam ettiğini belirtildi.

    VİDEO: OTOBÜSÜN SON GÖRÜNTÜSÜ  GÜVENLİK KAMERASINDA

  • 3
    İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri otobüste sıkışanları kurtardı.
  • 4
    Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.
  • 5
    Kazanın meydana geldiği güzergah trafiğe kapatıldı.
  • 6

    ŞOFÖR UYUDU MU?

    Ankara Valisi Vasip Şahin şoförün uyuduğu ihtimalinin değerlendirildiğini dile getirdi.

    NTV canlı yayınında kazaya ilişkin bilgi veren Şahin, yaralıların sağlık durumlarının iyi ve orta seviyede olduğunu dile getirdi.

  • 7
    Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sabah saatlerinde Ankara'da meydana gelen trafik kazasına ilişkin açıklama yaptı.

    Memişoğlu, "Ankara'da elim bir trafik kazası oldu ve 36 vatandaşımız etkilendi. Maalesef bunların 9'u rahmetli oldu, Allah'tan rahmet diliyorum. Diğer 27 hastamız hastanede ve 5'inin durumu biraz kritik, tedavileri devam etmekte." diye konuştu.
  • 8

    SORUŞTURMA BAŞLATILDI

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kazayla ilgili Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını ve  bir Cumhuriyet Başsavcıvekili koordinesinde 3 Cumhuriyet Savcısı'nın görevlendirildiğini açıkladı.
  • 9
    Batı Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "09.08.2024 tarihinde saat 05.00 sularında Ankara-Eskişehir otoyolunun Eskişehir istikameti 53. kilometresi Sincan ilçesi Olukpınar mevkiinde şehirlerarası bir otobüsün yoldan çıkarak köprünün beton kolonuna çarpması sonucunda ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiştir. Ağrı’dan yola çıkan otobüsün sebep olduğu tek taraflı kazada ilk belirlemelere göre 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 27 vatandaşımız da yaralanmıştır. Kaza ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından adli soruşturma derhal başlatılmış olup hayatını kaybedenlerin ölü muayene işlemleri tamamlanmış, olay yerinde gerekli incelemeler yapılmıştır. Otobüs sürücüsünün de hayatını kaybettiği olaya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde 3 Cumhuriyet savcısı tarafından titizlikle sürdürülmektedir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz." denildi.
  • 10

    PSİKOSOSYAL DESTEK

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara'nın Polatlı ilçesinde meydana gelen yolcu otobüsü kazasından etkilenen vatandaşlara psikososyal destek verilmeye başlandığını bildirdi.

    Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

    "Ankara'nın Polatlı ilçesinde gerçekleşen otobüs kazasının ardından Psikososyal Destek (PSD) ekiplerimiz ivedilikle olay yerine ve hastanelere intikal ederek kazadan etkilenen vatandaşlarımıza yönelik psikososyal destek çalışmalarına başlamışlardır. Elim kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tedavileri devam eden yaralı vatandaşlarımızın bir an evvel sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum."

  • 11

    9 SAAT SONUNDA KALDIRILDI

    İçerisinde 39 kişinin bulunduğu öğrenilen otobüsün enkazı ise ekiplerin 9 saatlik çalışması sonucu vinç yardımı ile kaldırıldı.

    Kazaya uğrayan otobüsün Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne (AŞTİ) hiç uğramadığı ve terminal yakınlarında bir süre yolcu bekledikten sonra yoluna devam ettiği öğrenildi.

    Kaza sebebiyle bir kısmı trafiğe kapatılan yol ise enkazın kaldırılmasının ardından tamamen araç geçişine açıldı.

    Bölgede trafik akışı normale döndü.

  • 12

    GÖRGÜ TANIKLARINDAN İLK BİLGİ

    Kaza sırasında otobüsün arkasında seyreden otomobilin sürücüsü Murat Türkoğlu, Polatlı'ya gittiklerini belirterek, "Temelli'den beraber çıktık, arkalı önlüydük zaten. Otobüs biraz hızlıydı, buraya 3-4 kilometre kala yalpalamaya başladı, sonra köprüye çarptı. Otobüsten fırlayan parçalar aracımıza isabet etti. Arkadan selektör yaptık, kornaya bastık ama duymadı." diye konuştu.
  • 13

    CENAZEDEN DÖNÜYORLARDI

    Hayatını kaybeden 9 kişinin cesedi, yapılan incelemelerin ardından Ankara Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

    Otobüste, Doğubayazıt'ta yakınlarının cenazesine katılan 8 kişilik Bayar ailesinin de bulunduğu öğrenildi.

  • 14
    Bayar ailesinin yakınlarından Engin Aydemir, "Dayı kızlarım, eşleri, çocukları toplam bizim aileden 8 kişi araçtaydı. Burada kaza yapmışlar. Bir hafta önce İzmir'den Doğubayazıt'a cenazeye gitmişlerdi. Oradan tekrar İzmir’e dönerken sabah saatlerinde kaza yaptılar. 8 kişiden 3’ü yaralı. Yaralı olan bizi telefonla arayarak haber verdi, 'Biz kaza yaptık' diyerek konum attı, 'Yetişin' dedi. Diğer kişiler hakkında bize hala bilgi vermediler." dedi.
  • 15

    "O ANDA BAĞIRIŞ VE ÇAĞIRIŞ VARDI"

    Hastanede tedavisi tamamlanan yaralılardan bazıları taburcu edildi. Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan yaralılardan Zahir Muş (35) ve kızı Berra Muş (10) taburcu edildi, diğer kızı Hatice Nur Muş'un (15) ise tedavisi sürüyor. 

    Zahir Muş, memleketleri Yozgat'tan İzmir'e gitmek için otobüse bindiklerini söyleyerek "Akraba ziyaretinden dönüyorduk. Kazayı ben hatırlamıyorum, o anda uyuyordum, sadece sese ve şiddete uyandım. Arabanın çarptığını duydum; ama o anda zaten bağırış ve çağırış vardı. 20 numaralı koltukta oturuyordum, yanımda küçük kızımla birlikte. Şu anda sağlık durumumuz iyi." dedi.

  • 16

    OTOBÜS RÖTAR YAPINCA BİLETİNİ İPTAL ETMİŞ

    Yolcu listesinde ismi bulunan Faruk Kaya'nın (18), Ağrı'dan yola çıkan otobüsün yolda arıza yaptığı ve gecikeceğinin telefonla bildirilmesi üzerine biletini iptal edip başka bir firmadan bilet aldığı ortaya çıktı.

    Başka bir otobüsle Manisa'ya giden Faruk Kaya, yoldayken kaza haberini aldığını söyledi.

    Kaya, "Ankara’dan Manisa’da yaşayan arkadaşımın yanına gidecektim. Gece saat 02.00'de biletim vardı; ancak firma beni aradı ve otobüsün arıza yaptığını, saat 04.00 gibi geleceğini söyledi. Ben de biletimi iptal ederek, başka firmadan bilet aldım. Zaten otobüs daha Ankara’dan çıkmadan kaza olmuş. Son anda biletimi iptal etmem yaşamama sebep oldu. Ben de şaşkınlık içindeyim, kendim için mutluyum; fakat yolcular için üzgünüm." diye konuştu.
  • 17
    Kazadan yaralı kurtulan otobüsün ikinci şoförü, Bilkent Şehir Hastanesi'ndeki tedavisinin tamamlanması ardından gözaltına alındı.
  • 18

    ÇIKIŞ ANI KAMERADE

    Yolcu otobüsünün Ağrı'nın Doğubayazıt ilçe otogarından hareket ettiği görüntüler ortaya çıktı.

    Otogardan yolcu alan otobüsün saat 09.34'teki çıkış anı güvenlik kameralarına yansıdı. 

  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.