29 Ekim hangi güne denk geliyor? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yıl dönümü hazırlıkları sürerken "resmi tatil" soruları da gündeme geldi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin farklı noktalarında Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler kutlanacak. Peki, 29 Ekim hangi güne denk geliyor? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil mi?

Haberler 08.10.2024 - 15:15

  • 1
    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları haftalar öncesinden başladı. 29 Ekim, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yıl dönümünü simgeler. 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde cumhuriyetin ilan edilmesiyle bu tarih, her yıl Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanır. Bu gün, Türkiye’de çeşitli etkinlikler, törenler ve kutlamalarla anılır. Cumhuriyetin önemi, halkın iradesinin ve egemenliğinin simgesi olarak vurgulanır.
  • 2

    CUHMURİYET BAYRAMI HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

    Bu yıl 101. yıl dönümü kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramı salı gününe denk geliyor.
  • 3

    29 EKİM RESMİ TATİL Mİ?


    Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir. 29 Ekim, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından 1925 yılında resmi tatil olarak ilan edilmiştir.
  • 4
    O tarihten bu yana her yıl Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanmakta ve resmi tatil olarak kabul edilmektedir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın resmî tatil olması sebebiyle birçok kurum ve kuruluş izinli ve kapalı olacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.