23 Eylül'de ne olur? 23 Eylül ekinoks özellikleri 

Kuzey Yarımküre'de sonbahar ekinoksu , Güneş'in güneye doğru gök ekvatorunu geçtiği 22 veya 23 Eylül civarında gerçekleşir. Peki, 23 Eylül'de ne olur? 23 Eylül ekinoks özellikleri neler?

Haberler 15.09.2024 - 11:25

  • 1
    Gündönümleri ve ekinoksları Dünya'daki mevsimlerin değişimini işaret etmektedir. Dünya'daki mevsimler, gezegen Güneş etrafında dönerken ekseninde hafifçe eğik olduğu için değişir. Bu, Dünya'daki farklı noktaların yılın farklı zamanlarında daha fazla veya daha az güneş ışığı aldığı anlamına gelir. Dünya eğik olmasaydı, Güneş her zaman Ekvator'un tam üzerinde görünürdü, belirli bir konumun aldığı ışık miktarı sabit olurdu ve mevsimler olmazdı. Ayrıca ekinoksları veya gündönümlerini işaretlemeye gerek kalmazdı. İki gündönümü Haziran (20 veya 21) ve Aralık (21 veya 22) aylarında gerçekleşir.Ekinokslar Mart (yaklaşık 21 Mart) ve Eylül (yaklaşık 23 Eylül) aylarında gerçekleşir. Bunlar Güneş'in Ekvator'un tam üzerinde olduğu ve gece ile gündüzün eşit uzunlukta olduğu günlerdir.
  • 2

    23 EYLÜL EKİNOKS ÖZELLİKLERİ

    Kuzey ve Güney Yarım Küre, Güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a 90°'lik açı ile düşer. Gölge boyu Ekvator’da sıfırdır. Güneş ışınları bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’ye dik düşmeye başlar. Bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’de gündüzler, gecelerden uzun olmaya başlar.

  • 3
    Kuzey Yarım Küre’de ise tam tersi olur. Bu tarih Güney Yarım Küre’de İlkbahar, Kuzey Yarım Küre’de Sonbahar başlangıcıdır. Aydınlanma çemberi kutup noktalarına teğet geçer. Bu tarihte Güneş her iki kutup noktasında da görülür. Dünya’da gece ve gündüz birbirine eşit olur. Bu tarih Kuzey Kutup Noktası’nda altı aylık gecenin, Güney Kutup Noktası’nda ise altı aylık gündüzün başlangıcıdır.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.