Neandertaller zamanında görülmüştü: 50 bin yıl sonra Dünya'ya doğru yola çıktı
Dünya'ya son yaklaşımını 50 bin yıl önce yapan bir kuyruklu yıldız, Dünya'nın çok yakınına gelmeye hazırlanıyor. Araştırmacılar, C/2022 E3 (ZTF) adlı yıldızın ayrıntılı bir fotoğrafını paylaştı.
Haberler ntv.com.tr 01.01.2023 - 14:34
-
Neandertallerin Dünya'yı dolaşmasından bu yana görülmeyen bir kuyruklu yıldız geri dönüş yolculuğuna hazırlanıyor.
-
-
50 BİN YILDA BİR YAKLAŞIYOR
Resmi olarak C/2022 E3 (ZTF) olarak adlandırılan kuyruklu yıldız, her 50 bin yılda bir Güneş’in yörüngesinde dönüyor ve 1 Şubat 2023'te Dünya’ya en yakın yaklaşımını yapması bekleniyor.
-
İLK AYRINTILI FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ
Bununla birlikte C/2022 E3 (ZTF), Mart ayında keşfedildi, ancak bilim insanları kısa bir süre önce, onun parlak yeşilimsi ışığını ve sarı renkli toz kuyruğunu ortaya çıkaran ilk ayrıntılı fotoğrafı çekti.
-
-
Bilim insanları, kuyruklu yıldızın 40 milyon kilometre ötede iken çıplak gözle görülebileceğini açıkladı.
-
Mart ayı başlarında gökbilimciler, Zwicky Tesisi’ndeki geniş alan araştırma kamerasını kullanarak Comet C/2022 E3'ü (ZTF) keşfetti. O zamandan beri, kuyruklu yıldız büyük ölçüde parladı ve şu anda kuzey takımyıldızı Corona Borealis boyunca ilerliyor.
-
-
Öte yandan, kuyruklu yıldız şu anda Dünya'dan 180 milyon kilometre uzakta bulunuyor ve 1 Ocak'ta Güneş’e ulaşacak, etrafında dönecek ve ardından Dünya’ya en yakın yaklaşımını yapacak.
Comet C/2022 E3'ü (ZTF), Temmuz 2020'de NEOWISE kuyruklu yıldızından bu yana çıplak gözle görülen ilk kuyruklu yıldız olacak.