NASA Starliner uzay aracını mürettebatsız olarak dünyaya geri getirecek

NASA ve Boeing, Starliner uzay aracını mürettebatsız olarak Dünya'ya geri gönderecek. Bu karar, astronotlar Wilmore ve Williams’ın güvenliğini sağlarken, Starliner üzerinde ek test verileri toplanmasına olanak tanıyacak.

Haberler 26.08.2024 - 12:06

  • 1

    ABD'li uzay ajansı NASA, Boeing'in Starliner aracını uzayda mahsur kalan astronotlar Butch Wilmore ve Suni Williams olmadan Dünya'ya geri göndereceğini duyurdu.

    Mürettebatsız dönüş, NASA ve Boeing'in yaklaşan eve dönüş uçuşu sırasında Starliner üzerinde test verileri toplamaya devam etmesine ve aynı zamanda mürettebat için gereğinden fazla riski kabul etmemesine olanak tanıyor.

    Starliner'ın dönüşünün ardından ajans, NASA'nın sertifika gereksinimlerini karşılamak için hangi ek eylemlerin gerekli olduğunu bildirmek üzere görevle ilgili tüm verileri gözden geçirecek.

  • 2

    ŞUBAT 2025'E KADAR MAHSUR KALDILAR

    Wilmore ve Williams'ın Şubat 2025'e kadar 71/72 sefer sayılı mürettebatın bir parçası olarak çalışmalarına devam edecekleri kaydedildi.

  • 3

    CREW-9 MİSYONUYLA GERİ DÖNECEKLER

    Astronotların, NASA'nın SpaceX Crew-9 görevine atanan diğer iki mürettebat üyesiyle birlikte bir Dragon uzay aracıyla eve dönmeleri bekleniyor.

    Starliner'ın uzay istasyonundan ayrılması ve Eylül ayı başlarında güvenli, kontrollü bir otonom yeniden giriş ve iniş yapacağı tahmin ediliyor.

  • 4

    NE OLMUŞTU?

    NASA ve Boeing, 6 Haziran'da Starliner uzay istasyonuna yaklaşırken helyum sızıntıları tespit etti ve uzay aracı reaksiyon kontrol iticilerinde sorunlar yaşadı.

    Bu gelişmelerin ardından astronot Wilmore ve Williams, 8 gün kalacakları planlanan Uluslararası Uzay İstasyonu'nda mahsur kaldı. 

  • 5

    CREW-9 EVE DÖNÜŞ MİSYONU NE ZAMAN?

    Ajansın başlangıçta dört mürettebat üyesiyle planlanan SpaceX Crew-9 görevi 24 Eylül Salı gününden önce fırlatılmayacak.

    Ajans, detaylar kesinleştiğinde Crew-9 ekibi hakkında daha fazla bilgi paylaşacak.

    NASA ve SpaceX şu anda fırlatmadan önce Crew-9 Dragon'daki koltukların yeniden yapılandırılması ve Wilmore ve Williams için ek kargo, kişisel eşyalar ve Dragon'a özel uzay giysileri taşıyacak şekilde çeşitli öğeler üzerinde çalışıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.