Google "kadınlara daha az maaş veriyor" iddiasını pahalı diye araştırmıyor
Google, "kadın çalışanlara aynı işi yapan erkeklere oranla daha az maaş veriliyor" iddiasını çürütmek için araştırma yapmaya yanaşmıyor. Google'ın avukatlarının iddiasına göre, bu iddiayı araştırmanın faturası 100 bin doları bulabilir.
Haberler ntv.com.tr 31.05.2017 - 10:15
-
ÇALIŞANLARININ % 70'İ KADIN
ABD Çalışma Bakanlığı'nın internet devi Google'ın, çalışanlarının yüzde 70'ini oluşturduğu kadın çalışanlarına erkek çalışanlarından daha az maaş ödediğini ileri sürmesi ile başlayan tartışma geçtiğimiz cuma günü yapılan duruşmada ilginç bir boyut kazandı. Google, maaşlar arasındaki farkı hesaplamaya fazla maliyetli olduğu nedeniyle yanaşmadı.
-
-
BUNU HESAPLAMAK ÇOK EFORLU
İngiliz Guardian gazetesinde Sam Levin imzası ile çıkan habere göre, Cuma günü yapılan duruşmada Google'ın avukatları kadın ve erkek çalışanların maaş farklarını hesaplamanın 500 saatlik bir çalışma ve 100 bin dolara mal olacağını iddia ederek işbirliği yapmaya yanaşmadı.
-
"BU PARA GOOGLE İÇİN NEDİR Kİ?"
92 milyar dolar nakit rezervi bulunan, ve sadece bu yılın ilk çeyreğinde vergilerden önce 6.8 milyar dolar gelir elde eden şirketin bu çıkışı "Google, verileri paylaşmamak için bahane üretiyor" şeklinde yorumlandı.
-
-
"SİSTEMATİK EŞİTSİZLİK VAR"
Ocak 2017'de mahkemeye intikal eden davanın ilk duruşmasında konuşan Çalışma Bakanlığı Bölge Müdürü Janette Wipper, "Bakanlığımız, şirkette çalışan tüm kadınlara verilen maaşlarda büyük oranda sistematik maaş eşitsizlikleri saptadı" demişti.
-
MALİYETLİ İŞ DİYE VAZGEÇTİ
Suçlamaları reddeden Google , Çalışma Bakanlığı'nı, verileri elde etmede kullandığı yöntemi açıklamadığı için eleştirmişti. Ancak bu eleştirisinden aylar sonra Google kendisini savunacak verilere maliyetli olduğu gerekçesiyle paylaşmaya yanaşmadı.
-
-
MAYER'İN AYRILIŞI UNUTULMADI
Teknoloji dünyasının en başarılı kadın çalışanlarından birisi olarak gösterilen Marissa Mayer 13 yıllık Google kariyerini arkada bırakarak 2012 yılında Yahoo'ya transfer olmuş ve Google'ın rakibinin CEO'su olmuştu.
-
'HAK ETTİĞİ ÜCRETİ' İDDİASI
Mayer'ın bu adımı o gün çok eleştirilmişti. Ancak aynı dönemde Venturebeat, Mayer'ın Google'da imza attığı başarılara rağmen kendine şirketin en tepesindeki masada yer bulamamasından sonra ayrılma kararı aldığını yazmıştı.
-